Ürdün IŞİD'den 'Kanıt' İstedi

Ürdün IŞİD'den 'Kanıt' İstedi
Ürdün hükümeti, esir pilotun hayatta olduğuna dair IŞİD’den 'kanıt' istedi.

Ürdün hükümeti, esir pilotun hayatta olduğuna dair IŞİD’den 'kanıt' istediklerini aksi takdirde örgütün serbest kalmasını talep ettiği Sacide Rişavi’nin bırakılmayacağını açıkladı.

Ürdün Medya ve İletişim Bakanı Muhammed Mumani, “IŞİD’in Sacide Rişavi’nin serbest bırakılması yönündeki talebini kabul ettiğimizi ve buna hazır olduğumuzu açıklamıştık ancak şu ana kadar  pilot Muaz Kesasibe’nin hayatta olduğuna dair bir kanıt elimizde yok. Bununla ilgili garanti istiyoruz” dedi.

IŞİD, Ürdün'de hapiste tutulan Sacide Rişavi’nin Ürdünlü pilot Muaz Kesasibe karşılığında serbest bırakılması için verdiği süreyi akşam saatlerine kadar uzatmıştı. Ürdünlü pilot ve Japon rehine için pazarlık sürüyor.

IŞİD'in elindeki Japon rehine Kenji Goto Jogo, internette yayınlanan ses kaydında Rişavi'nin serbest bırakılmaması durumunda Ürdünlü pilot Kesasibe'nin öldürüleceğini açıkladı.

IŞİD'in elindeki Ürdünlü pilot ve Japon gazetecinin serbest bırakılacağı iddiaları üzerine çoğunluğu Japon gazeteciler dünden bu yana Akçakale Gümrük Kapısı önünde bekliyor.

Geceye kadar bekleyişini sürdüren basın mensupları, Japon gazetecinin gelmemesi üzerine, Şanlıurfa il merkezine dönüp geceyi orada geçirdiler.

Basın mensupları, sabah yeniden Akçakale Gümrük Kapısı önüne gelerek Japon gazeteciyi beklemeye başladı.

Bu arada gümrük kapısında toplanan ve ülkelerine gitmek için yetkililerden izin isteyen bir grup Suriyeli ise geçiş için izin bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.