Sessizliğe Gömüldü

Sessizliğe Gömüldü
Anladığı dilden konuşulunca Dünyanın baş belası bakın nasıl da uysallaşıyor.

Sapkın ideolojisi gereği askerlerinin cesetlerinin bir parçası için dünyayı ateşe vermekten imtina etmeyen Siyonist çete “güçten anladı.

” Hizbullah’ın sert şamarı karşısında İsrail sessizliğe gömüldü. Savunma Bakanı Moşe Yalon, Hizbullah’ın İsrail’e gerginliği tırmandırma niyetinde olmadıkları yönünde mesaj yolladığını ve bu mesajı olumlu karşıladıklarını açıkladı. İsrail’de sessizliği bozan tek şey ise Hizbullah’ın öldürdüğü askerlerin ardından dökülen gözyaşlarına eşlik eden ağıtlardı...

2008’DE VE GAZZE’DE ALDIĞI DERSİ UNUTMAMIŞ

Geçtiğimiz hafta 5 Hizbullah komutanı ve 1 İranlı generalin içinde bulunduğu aracı vuran İsrail’e önceki gün misillemede bulunulmuştu. Hizbullah’ın operasyonunda bölgeden gelen haberlere göre 4, İsrail’in açıklamalarına göre ise 2 İsrail askeri öldürüldü. Çok sayıda asker ise yaralandı.

Hizbullah’ın bu operasyonunu “sineye çekme” mesajları veren İsrail’in durumu Erbakan Hocamızın “İsrail Güçten Anlar” tespitini bir kez daha doğruladı. Hatırlanacağı üzere 2008 yılında bir hışımla girdiği Lübnan’da Hizbullah’ın sert mukavemetiyle karşılaşan İsrail, ağır kayıplar vererek adeta kaçarcasına sınırlarına çekilmişti. Açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze’de kalkıştığı son katliam girişimi HAMAS tarafından püskürtülen Siyonist çete gördü en ufak mukavemette geri adım atıyor.

KORKU SARDI DÖRT BİR YANI…

Hizbullah’ın misillemesinin ardından Siyonist yönetim ilk kez “mesajı aldığı”nı gösterdi. 4 teröristin öldürülmesine ağlayan İsrail, Lübnan sınırında büyük bir “savunma” hazırlığına girişti.

NETANYAHU İRAN’I SUÇLADI, İRAN CEVAP VERMEDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının arkasında İran’ın olduğunu iddia etti. Tahran yönetiminden ise söz konusu iddiaya bir cevap gelmedi.

Daha önceki saldırılarda hemen misliyle karşılık vererek katliama girişen terörist İsrail, bu kez 4 kaybıyla durmasını bildi. Daha önce Hizbullah’a karşı aldığı hezimetten ders çıkardığı anlaşılan İsrail, “Hizbullah’ın mesajını” aldığını açıkladı. İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Hizbullah’ın İsrail’e gerginliği tırmandırma niyetinde olmadıkları yönünde mesaj yolladığını iddia etti. İsrail Ordu Radyosu’na konuşan Yalon, “Hizbullah’ın Lübnan-İsrail sınırında görev yapan BM Barış Gücü (UNIFIL) aracılığı ile İsrail’e gerginliği tırmandırma niyetinde olmadıkları yönünde mesaj gönderdiğini” iddia etti.

NETANYAHU İRAN’I SUÇLADI, İRAN CEVAP VERMEDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının arkasında İran’ın olduğunu iddia etti. Başbakanlık Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, “eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreninde konuşan Netanyahu “İsrail askerlerine düzenlenen saldırının arkasında İran var” dedi. Netanyahu’nun ayrıca “İran şu an nükleer silahlarını geliştirme gücünü elinde tutmak için büyük devletlerle anlaşmaya çalışıyor. Biz bu anlaşmaya şiddetle karşıyız” dediği aktarıldı. Tahran yönetiminden ise söz konusu iddiaya bir cevap gelmedi.

SINIRDA KORKULU HAZIRLIK

İsrail ordusu, olası bir saldırıya karşı işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri’ne askeri birliklerini yığarken, sınırın karşı tarafındaki Suriye kasabası Hader’de ise herhangi bir hareketlilik göze çarpmıyor. İsrail ordusunun önlemler aldığı Golan sınırında, herhangi bir saldırı olasılığına karşı askeri birlikler ve tanklar hazır bulunduruluyor.

İsrail’in kuzeyinde gerginlik devam ederken, İsrail ordusu sınırdaki askeri varlığını arttırıyor. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin kuzey sınırında askeri birliklerin sayısı arttırılırken, tam bir sayı belirtilmedi. Gerginliğin hakim olduğu Şebaa Çiftlikleri’nde ise terörist İsrail askerleri, Ghajar köyüne giden yollarda kontrol noktaları oluşturarak, bölgeye giriş çıkışı yasaklamış durumda. Yetkililer bölge halkının günlük yaşamlarına dönmelerini isterken, İsrail ordusu Lübnan sınırındaki Zir’in kasabasında tünel kazılmış olabileceği gerekçesiyle arama çalışmaları yürütüyor. Ordu yetkilileri tünel arama çalışmalarının 1 hafta daha süreceğini açıkladı.

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN HİZBULLAH’A TEBRİK

Bu arada Filistinli gruplar, Hizbullah’ın, Lübnan’ın güney sınırında İsrail askerlerini hedef alan saldırısını tebrik etti. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, “Hamas, Hizbullah’ın gerçekleştirdiği kahramanca eylemi tebrik ediyor. İsrail ihlalleri karşısında Hizbullah misilleme hakkına sahiptir. Tansiyonu yükselten İsrail saldırıları ve ihlallerinden ise uluslararası toplum sorumludur” dedi.

Fetih Hareketi’nin Gazze Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta da İsrail’in, Suriye ve Lübnan topraklarına yönelik saldırılarını kınayarak, “Hizbullah’ın, Lübnanlı direniş unsurlarını hedef alan İsrail’in ihlallerine karşılık verme hakkı var” ifadesini kullandı.

İslami Cihad Yetkilisi Halid el-Batş da, Lübnanlı direniş gruplarını, İsrail’e yönelik saldırısından ötürü tebrik ederek, “Lübnan İslami Direnişi, eylemi münasip yerde ve zamanda gerçekleştirdi. Bunun hesabı, siyasilerinkinden farklıdır” diye konuştu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi temsilcisi Cemil Mezher ise “Siyonist işgalcinin suçları ve Filistin ile Arap ülkelerine yönelik saldırıları karşısında, Arap ve İslam ülkelerinin güç birliği yapması gerekiyor” dedi.

4 ASKER ÖLDÜ, İSRAİL SİNDİ

Milli Gazete'nin haberine göre, İsrail ordusunun her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı olduğunu söyleyen Yalon, “İsrail ordusu, terör örgütlerinin ve Suriye rejiminin İsrail vatandaşlarının güvenliğine zarar vermesine izin vermeyecek” dedi. 4 terörist askerini kaybeden İsrail’in “bize zarar vermelerine izin vermeyeceğiz” demesi ilginç bir açıklama niteliği taşırken, Hizbullah’ın gücünden ve olası bir çatışmada daha fazla kayıp vermekten korktuğunu gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum