Paralel Sızmayı İstatikçiler Çözecek

Paralel Sızmayı İstatikçiler Çözecek
Vahdet gazetesinin özel haberine göre, Polis Akademisi sınav sorularının cemaat mensuplarına önceden sızdırıldığı iddiaları istatistikçilerin çalışmasıyla netleştirilecek.

Emniyet teşkilatı için orta ve üst kademe yönetici yetiştiren Polis Akademisi’ne giriş sınavlarına yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında “sorulardan önceden haberdar olunduğu” iddialarının tespiti için istatistikçilerin yardımına başvurulacak.

Polis Akademisi'nde 2012'de yapılan komiser yardımcılığı sınavının sorularının Gülen cemaati mensuplarına önceden servis edildiği iddiaları üzerine Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 16 Ocak’ta soruşturma başlatılmıştı.

BİRBİRİNE ÇOK YAKIN PUANLARLA KAZANMIŞLAR

Bin 949 kişinin başvurduğu sınavda 687 kişi yazılı sınava katılmaya hak kazanmıştı. Yazılı sınava girenlerden de 200 asil 200 yedek 400 kişi sınavı kazanmıştı. Savcılık önce kazanan ve kaybedenlerin puanlarını mercek altına alarak, aradaki farkı gözlemledi. Komiserlik sınavını kazanan bu 200 kişinin birbirine yakın ve çok yüksek puan aldıkları, kaybedenlerin ise çok düşük puanda kaldıkları görüldü. Araştırma sonuçlarına göre, sınavı kazanan 200 kişiden 188'i, 80 ila 100 arası puan aldı. Kaybedenler ise 20’li puanlarda kaldı.

İSTATİSTİKÇİ KARŞILAŞTIRACAK

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Harun Ceylan’ın kazananlar üzerinde yoğunlaştığı, bu kişilerin diploma notları ile daha önceki sınav sonuçlarını toplamaya başladı. Edinilen bilgilere göre, Savcı soruşturma kapsamında istatistikçilerden yardım alacak. Polis Akademisi sınav sonuçlarının yanı sıra daha önce girdikleri kamu ve okul sınavlarının ders türüne göre sonuçları tek tek tespit edilecek olan bu kişilere dair veriler istatistikçilerce karşılaştırılacak. Sonuçların birbirleri ile tutarlı olup olmadığı bu şekilde netleştirilmeye çalışılacak.

SORUŞTURMA GENİŞLEYEBİLİR

Savcılık şuan sadece 2012 Polis Akademisi sınav sonuçlarını inceliyor. Soruların Gülen cemaatine mensup kişilere önceden dağıtıldığı iddiasının doğrulanması halinde Savcılık, soruşturmayı genişleterek, diğer yıllardaki sınav sonuçlarını mercek altına alacak.

Kaynak: Vahdet gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.