Çiçek: DEAŞ'tan Önce PKK Var!

Çiçek: DEAŞ'tan Önce PKK Var!
TBMM Başkanı Çiçek, "Yaşadığımız coğrafyada tek terör örgütü DEAŞ değil, ondan evvel, bizim 40 bin vatandaşımızı katleden PKK var" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Perinçek Davası"na Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) hukuki açıdan yaklaşması gerektiğini söyledi.

Resmi ziyaret için Fransa'da bulunan Çiçek, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenledi.

Fransa Ulusal Meclisi ve Senato'daki görüşmeleri hakkında bilgi veren Çiçek, Fransa'ya uzun zamandır Meclis Başkanlığı düzeyinde ziyaret yapılmadığının altını çizdi. 

Çiçek, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye ziyaretinden sonra ikili ilişkilerin canlandığını bu canlanmanın, ekonomik ilişkilerin de canlanmasına yol açtığını ifade etti.

Paris'te Ocak ayı başında yaşanan terör saldırılarında Türkiye'nin en net tavrı koyan ülkeler arasında yer aldığına işaret eden Çiçek, bu bağlamda terörle mücadelede tek bir ülkenin çabalarının yetersiz olduğunun uluslararası bir çabanın gerekliliğinin ortaya konulduğunu dile getirdi.

Çiçek, Türkiye'nin uzun süredir bu uluslararası işbirliğini dünyaya anlatamaya çalıştığını ama bu işbirliğinde de terör örgütleri arasında ayırım yapılmaması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Tek bir ülkenin gayreti terör belasını defetmeye yetmiyor. Türkiye 30 senedir yaşadığı acı tecrübelerden sonra tüm dünyaya anlatmaya çalıştı ama yeterli sonucu elde edememiştik. Gelinen bu noktada herkes uluslarası işbirliğine vurgu yapıyor. Bizim açımızdan bakıldığında terör örgütleri arasında bir ayırım yapmak doğru değil. Terör terördür. Bunun önüne arkasına cümle koymak, şarta bağlamak doğru değil. Biz diyoruz ki 'terörün her türlüsüne karşıyız.' Dolayısıyla yalnızca tek bir terör örgütünün üzerinde durmamak lazım. Yaşadığımız coğrafyada tek terör örgütü DEAŞ değil. Ondan daha evvel, bizim 40 bin vatandaşımızı katleden PKK terör örgütü var. Şimdi DEAŞ'e karşı savaşıyor görüntüsü altında PKK'nın terör örgütü olduğu gözardı edilemez, ona meşruiyet kazandırılmaz. Bize görer terör örgütü akreptir, fırsat bulduğunda herkesi sokar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum