İstanbul'da 3 Gün Hayat Duracak! Tüm Seferler İptal

İstanbul'da 3 Gün Hayat Duracak! Tüm Seferler İptal
Bugünden itibaren Marmara Bölgesi kuvvetli lodosun etkisine girecek. Meteoroloji 3 gün sürecek lodosa karşı uyarı üstüne uyarıda bulundu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugünden itibaren Marmara Bölgesi kuvvetli lodosun etkisine girecek. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (80-100 kilometre/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın şiddetinin ise hafta sonu yer yer 80-100 kilometre/saate ulaşması bekleniyor. Yetkililer, 2 Şubat'a kadar etkili olacağı tahmin edilen lodos nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olayların yaşanabileceğini belirterek, vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

SICAKLIKLAR 20 DERECEYE KADAR YÜKSELECEK

Hava sıcaklığının lodosun etkisiyle yarından itibaren hissedilir derecede artarak, mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava yarın parçalı ve çok bulutlu olacak. En düşük sıcaklık 7, en yüksek sıcaklık ise 15 derece olarak hissedilecek. 2 Şubat'ta en düşüksıcaklığın 12, en yüksek sıcaklığın ise 19 derece olması, öğleden sonra ise aralıklarla sağanak bekleniyor.

İSTANBULLULARA UYARI

İGDAŞ, İstanbul'da etkili olması beklenen lodos nedeniyle vatandaşları baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bugün saat 17.00'den itibaren Marmara'da  kuvvetli lodos ve yağışın beklenmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak seferler için havayolu şirketleri ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi önlemlerini aldı. Saatteki  hızı 100 km'yi bulacağı kaydedilen lodos uyarısını dikkat alan Türk Havayolları yarın yapacağı iç ve dış hat seferlerinden 103 seferini iptal etti.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA 3 GÜN SEFER YOK

Öğleden sonra beklenen kuvvetli lodos nedeniyle bugünden itibaren üç gün boyunca Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.