Fethullah Gülen'den Şok Sözler

Fethullah Gülen'den Şok Sözler
Fethullah Gülen 'Tevbe Kaçkınlığı ve Sözde Dindarlık' başlıklı sohbetinde isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

Fethullah Gülen, bugünkü sohbetinde isim vermeden zehir zemberek sözlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. 

Fethullah Gülen, "Yaptığı hatalar karşısında, onlara 50 türlü mazeret uydurarak hatalarını başkalarının kafasına geçiren... Hatalar karşısında öyle davrananların yüzlerine tükürün, tükürün o hayasızların yüzlerine. Siz tükürmeseniz dahi tarih tükürecek" dedi. 

Fethullah Gülen'in "Tevbe Kaçkınlığı ve Sözde Dindarlık" başlıklı sohbetinin ilgili kısmı şöyle:

40 HARAMİLERE BAŞKANLIK YAPABİLİR

İnsan çok büyük cinayetler işleyebilir, 40 haramilere başkanlık yapabilir. Bir gün edip eylediği şeylerden nedamet duyarak o ulu deryaya sığındığı kapının tokmağına dokunduğu zaman yine buradayım sesini işitecektir. El verir ki, yürekten ona yürekten teveccüh etsin. 'Yaptığım şeyleden utanıyor ve sana sığınıyorum' desin, mutlaka cevabı sevap alacaktır, geriye çevrilmeyecektir. Demin üzerinde durulan şey de, şuydu: Adem hata etti, evletları da hata etti demek suretiyle, hatanını insanın cibiliyetinde bulunduğunu, adeta genlerinde bulunduğunu... Fakat onun bir de melek yanı var. İşte onu inkaf ettirmeye insan mükelleftir. Beri tarafa baş kaldırarak, öte tarafa doğru da baş eğerek, beri tarafa karşı dimdik durarak, öbür tarafa karşı da asa gibi bükülerek veya başını yerlere sürerek aczini dillendirerek ona tevüccüh etmesi. 

HORTUMLARI KENDİME BAĞLADIM

Şimdi en büyük hatalar karşısında bile mertçe davranıp, yiğitçe... Köy muhtarı, 'Ben sizin harmanlardan bazı şeyleri çaldım, ben o zaman doğru bir şey yaptığımı zannediyordum, size hizmet ediyorum, köyün asayış ve emniyetini temin ediyorum, harmandan böyle bazı teşlere güve gibi sap oldum, onlardan bazılarını aldım dolayısıyla başkalarına giden hortumları kestim. Sonra hortumları kendi ambarlarıma bağladım. Bütün milletimden özür diliyorum'. Böyle diyecek kadar yaptığı hatalar karşısında ne ölçüde alçalmışsa, böyle demek suretiyle yükselmiş insanın elini öpün, belki de ayaklarını öpün, ayaklarına da kapanın. 

TÜKÜRÜN O HAYAZISLARIN YÜZLERİNE

Ama yaptığı hatalar karşısında, onlara 50 türlü mazeret uydurarak hatalarını başkalarının kafasına geçiren... Hatalar karşısında öyle davrananların yüzlerine tükürün, tükürün o hayasızların yüzlerine. Siz tükürmeseniz dahi tarih tükürecek. Tarihin sayfaları tükürecek. Geleceğin sosyologları, psiko-sosyologları kitaplarıyla onların yüzlerine tükürecekler. Ahirette zebaniler onların yüzlerine tükürecekler. Allah'ın affetmeyeceği bir günah yoktur, affedilmeyen bir günah vardır: Yapılan hatayı hafife alma.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum