MHP Başörtülü Bacımızı Ağlatmıştı

MHP Başörtülü Bacımızı Ağlatmıştı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Çankırı 5. Olağan Kongresi'nde MHP'ye yüklendi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sandıkta iktidar olan millet ilk defa Ankara'da da gerçek manada muktedir oldu, iktidar oldu. Onun için rahatsızlar" dedi.

Bozdağ, Çankırı Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Çankırı 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu belirterek, 4 yıllık daha bir AK Parti iktidarının Türkiye'yi şahlandıracağını söyledi.

"BAZILARI İKTİDAR OLDUĞUNDA BAŞÖRTÜSÜ MESELESİNİ ÇÖZECEKTİ"

Bozdağ, 1999 seçimleri öncesinde "Erkek-ürkek tartışmaları"nın yaşandığını anımsatarak, bazılarının iktidar oldukları takdirde başörtüsü meselesini çözeceklerini vaad ettiğini anımsattı.

"ERKEKLİK BU MU?"

"Bakın bakalım, 28 Şubat'la mücadele nasıl yapılıyor dediler" diyen Bozdağ, "Bu iş, ürkeklerin işi değil, erkeklerin işi dediler. Doğrumu, peki oy verdik mi, verdik. Ben de Yozgatlıyım, birinci parti yaptık. Herhalde Çankırı da birinci parti yaptı, doğru mu? Peki, ne oldu? Ankara'ya gidince Çankırı'nın meydanında söylediklerini unuttular. Nesrin Ünal kardeşimizi meclisin kapısında başını açtırarak ağlattılar. Merhum Ecevit, sayın Merve Kavakçı parlamentoya girince, 'Burası devlete meydan okuma yeri değil, bu kadına haddini bildirin' diye kükreyince, kürsüden gözlerini yere dikip yere baktılar. Erkeklik bu mu? Sen kim oluyorsun da milletin meclisinde, milletin iradesini temsilen gelmiş milletin has evlatlarından birine böylesi bir saygısızlığı yapıyorsun? Parlamentodan onu kovuyorsun, kovmak istiyorsun" değerlendirmesinde bulundu.

"MİLLETİNE SAHİP ÇIKMAK MİLLİYETÇİLİKTİR"

3 Kasım'da Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıyla Ankara'daki bu düzenin sona erdiğine işaret eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Sandıkta iktidar olan millet ilk defa Ankara'da da gerçek manada muktedir oldu, iktidar oldu. Onun için rahatsızlar. Şimdi başı örtük üniversiteye gitmek sorun mu Türkiye'de? Var mı, yok böyle bir sorun. Peki, kamuda başı örterek çalışmak sorun mu? Türkiye'de, var mı böyle bir şey? Yok ama dün üniversiteye almıyorlardı, üniversite okuyanları tıp fakültesinin 6. sınıfından üniversiteden atıyorlardı, başı örtülü olanları memuriyetten atıyorlardı. İşte, milliyetçi olmak budur bu, bu. Milletine sahip çıkmak, evlatlarına sahip çıkmak, başı örtülü, başı açık herkesin kardeş olduğu, birbirini kucakladığı bir Türkiye oluşturmaktır. Bu kadrolar, onu yaptılar. Böyle bir Türkiye'yi oluşturdular." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.