Başörtüsünün hapishane zaferi

Başörtüsünün hapishane zaferi
Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Orange kentinde hapiste tutulan Müslüman kadınların başörtülerini çıkarmaması kararlaştırıldı.

TUTUKLULARA BAŞÖRTÜSÜ DAĞITILACAK
Cemile Medine isimli Müslüman bir kadının 2007 yılında açtığı davayı karara bağlayan Orange mahkemesi, tutuklu Müslüman kadınların erkek gardiyanların önünde başörtülerini çıkarma zorunluluğu kaldırıldı. Mahkeme, ayrıca hapishanede geçici başörtüleri bulundurulması ve tutuklulara dağıtılmasına karar verdi.

BAŞÖRTÜSÜ ÇIKARILMIŞTI
2005 yılında 12 saat boyunca tutulduğu nezarette tutulduğu West Valley Sorgu Merkezi’nde başörtüsü çıkarılan 30 yaşındaki Cemile Medine, hapishane kurallarının değiştirilmesi için açtığı davayı kazandıktan sonra yaptığı açıklamada, tutuklu bulunduğu süre içerisinde başörtüsü çıkarıldığı için kendisini zayıf hissettiğini söyledi.

45 BİN DOLAR TAZMİNAT
Medine, 7 Haziran 2005 yılında metro istasyonunda sahte bilet şüphesiyle göz altına alınmış ancak, daha sonra suçsuz bulunarak serbest bırakılmıştı.
Öte yandan mahkeme, Cemile Medine’ye 45 bin Dolar tazminat ödemesini de karara bağladı. Medine, davayı açtığı zaman tazminatı düşünmediğini, bu kararla böyle bir olayın bir daha yaşanmamasının istediği şey olduğunu söyledi.

İNGİLİZ HAKİME 'BURKA' CEZASI 

'HAYRÜNNİSA GÜL'DEN NEFRET EDİYORUM' 

'AK PARTİ İKTİDARDA, BANA FAHİŞE DİYORLAR'


(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.