Cemaati Çıldırtacak Hamle!

Cemaati Çıldırtacak Hamle!
Gülen ve hareketinin 'Gladyo' yapılanmalarıyla ilişkisini konu alan ''The Gulen" belgeselinin galası Pensilvanya'da gerçekleştirildi.

Fethullah Gülen ve hareketinin CIA ve NATO şemsiyesi altında kurulduğu söylenen kontrgerilla yapılanmalarıyla ilişkisini konu alan "The Gulen" belgeselinin galası Pensilvanya'da yapıldı.

Yönetmenliğini Serkan Koç'un yaptığı belgeselin galası, Gülen'in yaşadığı çiftliğin bulunduğu Saylorsburg kasabası yakınlarındaki "Gap Theater" adlı sinema salonunda düzenlendi.

"Bir Gladyo Projesi" alt başlığıyla yayınlanan belgesel, Gülen'in kamuoyuna yansımamış konuşmalarını, faaliyetleriyle ilgili çeşitli yıllarda basında yer almış bilgileri ve uzmanlarla yapılan mülakatları bir araya getiriyor.

- Gülen'in, CIA rehberliğinde ABD çıkarları için faaliyet yürüttüğü iddiası

Wayne Madsen ve William Engdahl gibi ünlü araştırmacı gazetecilerle yapılan mülakatları da içeren belgesel, Fethullah Gülen'in Sovyetler Birliği'nin çöküşünün ardından ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) rehberliğinde, başta Orta Asya olmak üzere çeşitli bölgelerde ABD çıkarları için faaliyet yürüttüğü iddialarını ele alıyor.

Belgesel ayrıca, Gülen'in kendi hareketine mensup kişileri devlet içinde yapılanmaya teşvik ettiği konuşmalarından birçok bölüm içeriyor.

Gösterimin ardından düzenlenen panelde izleyicilere hitap eden Koç, belgeselin yapımına üç yıl önce başladığını ve çıkış noktasının Fethullah Gülen isminin "arkasındaki esas kuvvet"in ne olduğu sorusu olduğunu belirtti.

"Bu film bir takım duyumlar ya da mantık yürütmeleriyle hazırlanmış bir film değil" diye konuşan Koç, belgeselin Gülen hareketinin faaliyetlerini incelemek için gittikleri ülkelerden ve Türkiye'den elde ettikleri bulgular üzerine kurgulanmış bir yapım olduğunu vurguladı.

"The Gulen" belgeseli pazar günü New York'ta bulunan "Anthology Film Archives" sinema merkezinde gösterilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum