Devlette "Kayıp Lojman" Krizi!

Devlette "Kayıp Lojman" Krizi!
İçişleri Bakanlığı'nın 20 gözüken lojman sayısının gerçekte 19 olduğu belirlendi. Kayıp lojmanın akıbetini tapu kayıtları çözecek.

İçişleri Bakanlığı lojmanlarının da bulunduğu Ankara Bahçelievler’deki bir sitede bir dairenin eksik olduğu bilirkişi raporu ile tespit edildi. Bahçelievler Yüksel Sitesi yöneticileri,  kayıtlarda 20 olarak görünen ancak gerçekte 19 olan lojman konusunda sürekli olarak sorun yaşamaya başlayınca, olayın araştırılması için bilirkişiye başvurdu. Bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, “Hazine'ye ait olan dairelerin sayıları ile özel mülkiyete konu konutların sayısında bir çelişki saptanmıştır” denildi. 

DENETÇİ ARAŞTIRDI

Kayıtlarda var olan ama kendisi olmayan devlete ait lojmanın ortaya çıkarılması ile ilgili araştırma, Bağımsız Denetçi ve Bilirkişi İsa Özdemiroğlu ve ekibi tarafından yapıldı. Araştırma sonrasında hazırlanan bilirkişi raporunda, lojmanın kaybolması ile ilgili olarak şunlar kaydedildi: 

SAYILARI ÇELİŞKİLİ

Ankara Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’nın yazısında Yüksel Sitesi A Blok’ta 40 adet bağımsız bölüm bulunduğu, bunlardan 24’ünün Hazine’ye, 16’sının özel mülkiyete ait olduğu, Hazine’ye ait konutlardan 4 adedinin Başbakanlığa, 20 adedinin ise İçişleri Bakanlığı’na tahsisli olduğu tespit edilmiştir. Ankara Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’nın yazılarında konutların Hazineye ait olan sayıları ile özel mülkiyete konu konutların sayıları arasında çelişki saptanmış olup, bu hususun giderilmesi için tapuya başvurulması gerekmektedir.”

KAYITLARDA 20 GERÇEKTE 19

'Kayıp lojman' konusu, Meclis gündemine de taşındı. İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanlığı'nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesiyle, Ankara Balgat Nasuh Akar Mahallesi Ziya Bey Caddesi No: 3’teki Yüksel Sitesi A Blok’ta İçişleri Bakanlığı lojmanının ne olduğunu sordu. Tanrıkulu, adı geçen sitede İçişleri Bakanlığı'na ait lojman sayısının kayıtlarda belirtildiği gibi 20 mi, yoksa 19 mu olduğunun açıklığa kavuşturulması yönünde de soru yöneltti.

Çınar Çoşkunserçe / Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum