Asiltürk’ten Oğul Erbakan'a Tepki

Asiltürk’ten Oğul Erbakan'a Tepki
Merhum Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın bağımsız milletvekili adaylığı konusunu Saadet Partisi nasıl değerlendiriyor? Oğuzhan Asiltürk, ayrı baş çektiğini söylediği oğul Erbakan’a tepki gösterdi.

Merhum Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın bağımsız milletvekili adaylığı konusunu Saadet Partisi nasıl değerlendiriyor?

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın 7 Haziran seçimlerine bağımsız aday olarak katılacağı yönünde basında haberler çıkmıştı. Fatih Erbakan bu haberleri yalanlamamış, Milli Görüş'ün TBMM'de olması gerektiğini dile getirmişti.

Bu konudaki ilk açıklama Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu(YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk​’ten geldi.

Asiltürk, Tv5’te yayınlanan Gündem Özel programında gazeteciler Vahdet Ankara Temsilcisi Fatih Akkaya, Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz ile Milli Gazete Yazarı Abdülkadir Özkan’ın sorularını cevapladı. Sunumunu Mustafa Kaya'nın yaptığı programda Asiltürk, Fatih Erbakan’ın bağımsız adaylığı konusunda şunları söyledi:

“Fatih benim evladım sayılır. Hoca da bana emanet etmiştir. Erbakan Hoca’nın vefatından sonraki kongrede kendisine üç tane genel başkan yardımcılığı teklif ettim. Gel dedim birlikte babanın davasını yürütelim dedim. Gelmedi, uygun görmedi. Arkasından ikinci kongrede yapma dediğimiz halde genel başkanlığa aday oldu, aldığı oy ortada. Yine arkadaşlara yakınlık gösterin çağırın dedik. Temas edin. Olmadı. Erbakan Hoca’nın telefonumda kendi sesinden kaydı vardır. Kim diyor Milli Görüş’e hizmet etmek istiyorsa, Milli Görüş’ün tek partisi vardır Saadet Partisi’dir, ona gelir tabi olur hizmet eder. Babasının sözünü dinlemeyen bizim sözümüzü mü dinleyecek.  Ne yaparsa yapar. Ancak arkadaşlara çok sıkı tembih ediyorum hiç aleyhte birşey söylemeyin. Vazgeçer mi geçmez mi bilmem. Bu evladımız kendisini babası sanıyor. Problem burdan çıkıyor. Bağımsız aday konusu burdan çıkıyor. Halbuki gelse bize biz aday yaparız. Ama itaat etmek şartıyla. ayrı baş çekmek şeklinde.. Hiç karışmayız ne yaparsa yapsın. Ama ben bu davaya teslim oluyorum dese, hiçbir şey olmamış gibi ben hareket ederim. Geçmişe bir sünger çekeriz. Bunu yapmayınca da.. Allah selamet versin.”

SÜREÇ ÜLKEYİ BÖLÜNMEYE GÖTÜRÜYOR

SP'li Asiltürk, çözüm süreci üzerinden AK Parti iktidarını eleştirerek, milletvekillerinin bile süreçten bihaber olduğunu, sürecin ülkeyi bölünmeye götürdüğünü söyledi. Asiltürk, nitekim bugün Güneydoğu'da fiili bir durumun sözkonusu olduğunu kaydetti.

Bu meselenin milli bir mesele olduğuna dikkat çeken Asiltürk, iktidarın Meclis içi ve dışındaki tüm siyasi partilerin temsilcileri ile biraraya gelip, süreç hakkında bilgi vermesi ve onların görüşlerini alması gerektiğini dile getirdi.

SP YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, ittifak tartışmalarıyla ilgili de, ilkelerinden taviz vermemek şartıyla CHP ve AK Parti dahil tüm partilerle ittifak yapabileceklerini kaydetti.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum