Cengiz Aydoğdu AK Parti’den Aday Adayı Oldu

Cengiz Aydoğdu AK Parti’den Aday Adayı Oldu
Kamuoyunun yakından tanıdığı Merkez Valisi Cengiz Aydoğdu bir süre önce görevinden istifa ederek memleketi Aksaray’dan AK parti aday adayı oldu.

İl Binasında başvurusunu yapan Aydoğdu yaptığı açıklamada şunları söyledi :“Memleketin neresinde hizmet edersek edelim ilkemiz halka hizmet hakka hizmet oldu. Devlet hizmetini millete hizmet olarak görüyorum. Kamu hizmeti dediğimiz şey millete hizmettir. Aksaray orta Anadolu’da kendi kabına sığmayan bir şehir. 12 yılda önemli bir yol kat etti, amacım bunun üzerine bir şeyler koyarak memleketimin daha da kalkınmasını sağlamak”dedi.

Kamuoyu Yakından Tanıyor

Kamuoyunun yakından tanıdığı Artvin ve Kırklareli  Valiliği yapan Cengiz Aydoğdu, Kırklareli Valisi iken katıldığı Abant Platformuda, “Demokrat Parti’nin iktidara geldiğinde CHP’yi kapatmamış olmasının büyük talihsizlik olduğunu” savunmuş bir süre sonra merkeze alınmıştı.

Entelektüel Kişiliği İle De Biliniyor

Türk Yurdu,Türkiye Günlüğü gibi prestijli dergilerde yazıları yayınlanan Aydoğdu entelektüel kişiliği ile tanınıyor.Aydoğdu’nun “Bize Velvele Düştü”, “Yalnızlık Muhatab İster” isimli iki de kitabı bulunuyor. İşte Aydoğdu’nun kısa biyografisi

“1958 yılında Aksaray’da doğdu. İlk ve orta tahsilini Aksaray’da tamamladı ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. TRT’de yapımcılık ve ülkemizin değişik yerlerinde Kaymakamlık ve Valilik yaptı. 1987-88 yıllarında İçişleri Bakanlığı programı çerçevesinde İngiltere’de bulundu. 2002-2006 yıllarında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü idi.Öğrencilik yıllarından itibaren Doğuş, Divan, Türk Edebiyatı, Türk Yurdu ve Türkiye Günlüğü dergilerinde şiir ve denemeleri yayınlandı. İlk kitabı “Bize Velvele Düştü” ile Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2005 yılı "deneme" ödülünü aldı”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.