Asıl kazanan Yahudi!

Asıl kazanan Yahudi!
ABD seçimleri Obama’nın zaferiyle sonuçlanırken “yanlış ata oynamama ustası” olan Yahudiler, başkanlık yarışındaki iki ismi de destekleyip yönlendirdi. Kampanya boyunca iki adayın da etrafını “medya uzmanı” yahudiler sardı

Her seçimde olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde de sevinenler ve üzülenler bulunsa da, son tahlilde kazanan ve sevinenler yine yahudiler oldu. Türkiye’deki yahudilerin yayın organı Şalom, seçim sürecinde ABD’deki yahudilerin her iki partinin de seçim ve medya kampanyalarını yürüttüklerini belirterek, “Yahudilerin bu tarihî seçimdeki rolü çok büyük” değerlendirmesinde bulundu.

BARACK HÜSEYİN OBAMA İLE İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ 

EN KOMİK OBAMA-McCAIN RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

OBAMA'NIN KENYA'DAKİ MÜSLÜMAN AKRABALARINDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ 

OBAMA BAŞÖRTÜLÜ KADINLARDAN NEDEN ÖZÜR DİLEDİ? 

OBAMA'NIN GUANTANAMO'DA TUTUKLU MÜSLÜMAN DELEGESİ

MEDYA NEREDE YAHUDİ ORADA 

Yahudi seçmenlerin oyları ve seçim kampanyalarında aktif rol oynayan yahudilerin seçime büyük etki yaptığı anlatılan haberde, yahudilerin ağrılıklı olarak medya ve kampanya etkinliklerinde yoğunlaştıkları anlatıldı. Haberde daha sonra şu liste verildi:  

David Axelrod: Obama Kampanyası’nın baş strateji uzmanı ve medya danışmanı olan Axelroad, “değişim” temasını vurgulayarak, Obama’ya büyük destek sağladı.  

Steven Bob ve Sam Gordon: Chicago eyaletinden olan iki haham, yüzlerce hahamı Obama’yı desteklemeye razı ederek, Obama kampanyasına katkıda bulundu.  

Matt Brooks: Cumhuriyetçi Parti Yahudi Koalisyonu Direktörü Brooks, Yahudileri ilgilendiren konularda medyaya cevap veren ilk kişi oldu.  

Ira Forman: Ulusal Yahudi Demokratik Konseyi’nin murahhas üyesi Forman, Matt Brooks’un karşılığı olarak görevini sürdürüyor.  

HOMOSEKSÜEL YAHUDİ DE DESTEKÇİLERDEN  

Barney Frank: Massachusetts Eyaleti’nden Temsilciler Meclisi üyesi, eşcinsel ve dışadönük bir liberal olan Frank, özellikle Fox Tv’de McCain yanlılarının hedefi haline geldi. Meclisin Mali Servisi’nin başkanı olan Frank, Wall Street kurtarma paketinin karşılıklı görüşmelerinde çok önemli rol oynamıştı.  

Cheryl Jacobs: Broward County’nin eş başkanı olan konservatif haham ve demokrat Jacobs, Hillary Clinton’ı başkanlık yarışında desteklemiş, sonra McCain’i desteklemeye başlamıştı. 
 
Ed Koch: New York eski Belediye Başkanı Koch, 2004 yılında Bush destekçisi idi. Önseçimlerde Hillary Clinton’ı destekleyen Koch, şimdi Obama’yı destekliyor.  

Henry Kissinger: Dışişleri eski Bakanı Kissenger, McCain kampanyasının en önemli danışmanları arasında bulunuyor. McCain tarafından uluslararası konularda danışmanlığı istenen Kissenger, başkanlık müzakereleri önce Palin ile birlikte de bir seans yapmıştı.  

HOLLYWOOD YAHUDİLERİ İŞ BAŞINDA  

Sherry Lansing: Bir Hollywood Stüdyosu’nun (Paramount) ilk kadın başkanı olan Lansing, Demokrat Parti’ye büyük bağışlarda bulundu ve bağış toplama kampanyaları düzenledi.  

Barbra Streisand: Yahudi bir liberal olan süper star Streisand, büyük bir bağış toplayıcı. Önseçimlerde Clinton’ı destekleyen Streisand, sonra Obama’yı destekledi.  

Eli Pariser: Pariser, Demokratik adaylar için yüksek miktarda para toplanmasını sağlayan MoveOn.org adlı web sitesini yönetiyor. 

Ed Lasky: American Thinker adlı Web Sitesi’de yazdığı makalelerle Obama’nın İsrail karşıtı olduğu iddiasını yaydı. 

“İSRAİL’İN DOSTLARI” OBAMA’NIN ARKASINDA  

Martin Peretz: The New Republic Gazetesi’nin editörü olan Peretz, “İsrail’in dostları ve Yahudiler Obama’ya güvenebilir mi? Tek kelimeyle; evet.” adlı etkili makaleyi kaleme aldı.  

Jon Stewart: Hicivli haber programı “The Daily Show”un liberal sunucusu Stewart, belki de ülkede en çok dinlenen liberal konuşmacı. The New York Times Gazetesi Stewart’ın şovunu kültürel ve politik kuvvet olarak niteledi.  

Fred Zeidman: McCain’in strateji uzmanı olan Zeidman, Yahudi Cumhuriyetçiler arasında önemli bir konuma sahip. 

(Murat Unay – habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.