Erbakan'a küfreden Paşa vatandaşa 'angut' dedi

Erbakan'a küfreden Paşa vatandaşa 'angut' dedi
Erzurum Jandarma Bölge Komutanıyken dönemin Başbakanı Erbakan'a, 'Başbakan değil istersen bilmemne bakanı ol' deme cüretini gösteren küfürbaz general Osman Özbek, şimdi de vatandaşa "angut" dedi, Başbakan ve bakanlara hakaret etti. 28 Şubat süreci

Küfürbaz Paşa yeniden sahnede

Emekliliği ardından siyasete atılan fakat hiçbir varlık gösteremeyen Osman Özbek, Başbakan Erdoğan ve emekli Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'a yönelik de ağır sözler sarf etti.

YİNE SAHNEDE
Emekli general Osman Özbek, uzun süren sessizliğinin ardından tekrar ortaya çıktı. Özbek, Âşık Veysel Kültür Derneği’nin panelinde yaptığı konuşmada inanılmayacak açıklamalar yaptı. Özbek, bu defa AK Parti, Başbakan ve bakanlara ağız dolusu hakaretler yağdırdı. OHAL’in geri getirilmesini istedi. 28 Şubat post-modern müdahalesini destekleyen Özbek, AK Parti hükümetini yıkmaya dönük girişimleri de çok masum buldu.

Osman Özbek, Sarıkız ve Ayışığı isimli darbe planlarını hazırlayan orgeneral Şener Eruygur’un Ergenekon operasyonunda tutuklanmasına gerekçe olarak Jandarma Genel Komutanlığı döneminde Kur’an kurslarının üzerine gitmesini gösterdi. Ergenekon’un provokasyonlarına, darbe girişimlerine, işlediği cinayetlere ise hiç girmedi.

MİLLETE VE BAŞBAKAN’A HAKARET
Erdoğan’ın Güneydoğu gezisi sırasında DTP’lilerin öncülüğünde düzenlenen provokasyonlara değinen Özbek, “Böyle bir Başbakan olamaz” deyip işi hakarete kadar götürdü: “Ben Başbakan olacağım da orada valinin emrinde bazı belediye başkanları çalışacak… Bu kadar mı insan angut olur, angut millet mi olur, bu kadar mı salak olur?! Aptal, angut, demokrat olabilir mi bir insan? Silahlı Kuvvetler’e kaplan oluyor, Amerika’ya, DTP’ye karşı kuzu gibisin…”

BÜYÜKANIT'A SERT SÖZLER
Kendi düşüncelerine yakın askerleri savunan Osman Özbek, Hilmi Özkök gibi isimleri kıyasıya eleştirdi. Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın ilk yılında hükümete karşı başarılı olduğunu, ikinci yılında eksi not aldığını anlattı: “Sözde değil, özde Cumhurbaşkanı dedi, bir de muhtıra (27 Nisan) yayımladı. Ama adam (Abdullah Gül) Cumhurbaşkanı oldu. Şahsi fikrim, o muhtıraya gerek yoktu, onu veriyorsan Cumhurbaşkanı olmamalıydı. Ama oldu, o zaman istifa edecektin.”
Emekli tümgeneral Osman Özbek, bir saati aşan konuşmasının ardından paneli izlemeye gelen bazı vatandaşlarla da tartıştı.

OSMAN ÖZBEK KİMDİR?
Emekli tümgeneral Osman Özbek, 28 Şubat sürecinin önemli isimlerinden. Erzurum Jandarma Bölge Komutanıyken dönemin Başbakanı Erbakan'a, 'Başbakan değil istersen bilmemne bakanı ol' deme cüretini göstermişti. Ordudan ayrıldıktan sonra siyasete giren Özbek Paşa, Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi'ni (CDP) kurdu. 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde "ulusalcı kanat"ın etkin isimlerinden Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden ve Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş ile birlikte siyasete atıldı. Siyasette hiçbir varlık göstermeyen ve milletin teveccühünü kazanamayan Özbek, Erbakan’a sarf ettiği hakaret sebebiyle herhangi bir ceza almamıştı.

ERBAKAN HOCA İLE İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.