Madde Bağımlılığana Karşı Örnek Proje

Madde Bağımlılığana Karşı Örnek Proje
Sincan Belediyesi ve Sincan Hizmet Gönül Erleri Derneği (HİGED) madde bağımlılığına karşı savaş açtı. İmzalanan ortak protokol ile bağımlı gençlerin topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Gençler oluşturulan merkezde ilaçlarla değil maneviyat ile tedavi edilerek topluma yararlı bireyler haline geliyor.

Projede, Alkol ve Uyuşturucu bağımlısı olup bundan kurtulmak isteyen gençlerin, Gönül Erleri Projesi ile hayata başka bir pencereden bakması sağlanıyor. Ücretsiz olarak gönüllüler tarafından manevi duygularla tedavi edilen gençler hem bu illetlerden kurtuluyor hem de İslam ve Kur’an ile tanışıyor. Daha önce aşırı derecede uyuşturucu kullanıp bugün hafız olan ve merkezde bulunan kardeşlerine Kur’an-ı Kerim öğretenlerin sayısı oldukça fazla…

Göreve geldiği günden beri vatandaşın sağlığı ve huzuru için çalışan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Sincan’da madde bağımlısı gençlerimiz, yetişkinlerimiz için rehabilitasyon merkezleri, Gençlik Merkezleri kurulması için biz de Belediye olarak elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Hizmet Gönül Erleri Derneği’nin yaptığı çalışmalar da gerçekten bizi memnun ediyor. İmzaladığımız bu protokolle madde bağımlısı gençlerimizi bu illetten kurtarmak ve topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Tüm sivil toplum hareketlerine eşit ve adil olarak destek vermeyi sürdüreceğiz.” dedi.

EZİYETTEN REFAHA YOLCULUK

Kısa sürede binlerce kişinin hayatını değiştiren Hizmet Gönül Erleri Projesi, gençleri manevi yollarla bağımlılıklarından kurtarıyor. Ölümün eşiğinden dönen gençlerin merkeze geldikten sonra hayatları değişiyor. Maneviyatın huzuruna ve güvenli limanlarına demirleyen gençler, unuttukları İslami değerleri yeniden hatırlıyor ve öğreniyor.

Uyuşturucu, tiner, alkol bağımlısı ya da kötü alışkanlıklara sahip gençler bu durumlarından kurtulduktan sonra artık daha farklı bir pencereden dünyaya baktıklarını söylüyor. Kurtulan gençler de birer “gönül eri” oluyor ve arkadaşlarını kurtarmaya çalışıyor.

Madde bağımlılıklarının nedenlerinin büyük oranda arkadaş çevresi olduğunu belirten gençler; “HİGED’in merkezine gelerek “Kurtulmak İstiyoruz” dedik ve hocalarımızın da desteği ile kurtulduk. İlgi, sevgi ve hoşgörü ile bize yaklaşan Hocalarımız bize yeniden Allah (c.c)’ı öğretti. Şimdi eski günleri hatırladıkça nasıl bir bataklıkta olduğumu daha iyi anlıyorum.” diyor.

“KORKMAYIN BİR EL UZATIN”

Gençlerin “Kurtarın!” çığlıklarını duyup harekete geçen Hizmet Gönül Erleri Derneği Koordinatörü Muhlis Ergül; “ Pek çok kişinin kirli, tehlikeli ya da vebalı gözü ile baktığı uyuşturucu ve alkol bağımlılarına biz el uzatıyoruz. Onlara İslam’ı ve Allah’ı yeniden anlatıyoruz. Aslında uyuşturucu kullanan gençlerin çoğu bu değerlere sahip, fakat unutmuşlar ya da kötülük onlara engel olmuş. Biz sadece onların yeniden huzuru bulmalarına vesile oluyoruz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun “Kurtulmak istiyorum!” diyen herkese yardımcı oluyoruz.” dedi.

Sadece gençlerin değil ailelerinde bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten HİGED Koordinatörü Muhlis Ergül; “Her şey ailede başlar öncelikle ailelerinde bu konuda bilinçlenmesi ve çocuğuyla nasıl iletişim kurması gerektiğini bilmesi gerekir. Biz sadece gençleri bilinçlendirmiyor aynı zamanda aileler içinde sohbet ve toplantılar düzenliyoruz. Bize herkes gelebilir, kapımız herkese açık. Lütfen madde bağımlısı tanıdığınız ya da yakınınız varsa bize bildirin. Onu bu illetten hep birlikte kurtaralım.” dedi.

Hizmet Gönül Erleri Derneğine ulaşmak isteyeneler 271 72 55 numaralı telefondan arayabilir ya da Atatürk Mahallesi Vatan Caddesi Öncü Sokak No:2/9 Sincan adresindeki merkezi ziyaret edebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum