Danıştay Davasında Flaş Gelişme

Danıştay Davasında Flaş Gelişme
''Danıştay saldırısına ilişkin kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı'' iddiası sonuçlandı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Danıştay saldırısına ilişkin kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı'' iddiasıyla eski OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri (SGS) Genel Müdürü Orhan Çoban'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın beraatına karar verdi.

TÜM SANIKLARA BERAAT

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı sanıklar ve sanık avukatları katıldı. Sanıkların son sözleri dinlendikten sonra Mahkeme Başkanı Önder Kabasakal, tüm sanıkların beraatlarına karar verildiğini açıkladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Danıştay saldırısına ilişkin kamera kayıtlarıyla ilgili bilirkişi raporlarına dayanılarak suç duyurusunda bulunulmuş, dava da özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından açılmıştı.

Danıştay binasındaki kameraların OYAK SGS tarafından kurulduğu belirtilen iddianamede, Danıştay saldırısının yer, konum, güvenlik, güvenlik zaafları, kaçma noktaları gibi konulardaki ön hazırlık çalışmasından sonra yapılabilir hale geleceği ifade edilmişti.

İddianamede, 5 ay arızalanmayan kameraların 15 günde 5 kez arızalanmasının sebebinin, saldırı öncesindeki hazırlığın tespitini önleyerek şüphelilerin eylemini kolaylaştırma, delillerin gizlenmesi ve karartılmasına yönelik olduğu öne sürülmüştü.

KAMERALARIN ARIZALANDIĞI TESPİT EDİLMİŞTİ

OYAK SGS yönetiminde, "Ergenekon örgütü sanıklarıyla irtibatlı" emekli Kurmay Albay Orhan Çoban'ın görevlendirildiği, bu nedenle OYAK SGS'nin de örgütün müdahale ve kontrolüne açık olduğu savunulan iddianamede, Danıştay binasındaki kameraların 3 Mayıs 2006'da arızalandığı, müdahale tarihi olan 5 Mayıs 2006'ya kadar kayıt yapmadığı, 16 Mayıs 2006'ya kadar 4 kez daha arızalandığı, ancak geçici çözümlerle müdahale edildiği kaydedilmişti.

İddianamede, "OYAK SGS tarafından bilinçli olarak kameraların kayıt yapmasının engellendiği kanaatine varıldığı" ifade edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum