1 Milyona Yaklaştı

1 Milyona Yaklaştı
Selim Cerrah, başta Ankara olmak üzere Türkiye'de imam hatip liselerinin yaygınlaştırılmasına kendisini adayan bir isim.

Kendisi de imam hatip lisesi mezunlarından olan Cerrah, 28 Şubat post modern darbe zamanlarında bile hedefinden vazgeçmemiş. Cerrah, şimdi sayıları her geçen gün artan imam hatiplerinde okuyan gençlerin vatana millete faydalı birer birey olması için uğraşıyor. 

Aslen Rizeli olan Selim Cerrah, çeşitli sivil toplumlarında da görev alan birisi. 2008’de Hacı Bayram Veli Camii ve çevresinin rehabilitasyonu projesinin koordinasyonunun yanı sıra, Türkiye Yazarlar Birliği ( TYB ),  Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu ( TİDEF), Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı ( MİKAV), Hacı Bayram-ı Veli’ye Hizmet Edenler Derneği, Medine Eğitim Kültür Derneği, Evrensel Hafızlar Derneği ( EHAD), Siyaset Akademisi Mezunları Derneği, Eğitim Bilim Sanat Derneği ( EBSAD ) ve Rize İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği ( RİHDER )de görev alıyor. 

Cerrah, Bu kadar yoğunluğun arasında memleketin geleceği olarak gördüğü imam hatip okullarına ayrı bir önem veriyor.

vd-018.jpg

Cerrah, İHL okulları sevdasını şöyle anlatıyor:

Rize’nin İyidere ilçesi Büyükçiftlik Köyü’nde ilkokul mezuniyetinin ardından Kalkandere Yolbaşı Köyü’nde hafızlık eğitimini tamamladım. Rize İmam Hatip Lisesi’nden 1990 yılında mezun oldum. 1996 yılında da  Gazi Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi'ni bitirdim. İmam hatipte aldığım eğitim benim geleceğimin şekillenmesine büyük katkısı oldu. Üniversite sonrasında da kendimi imam hatip okullarının hizmetine adadım "dedi. 

MİLLETİN SAHİP ÇIKTIĞI HİÇBİR TEŞEBBÜS BİTİRİLEMEZ

28 Şubat sürecinde imam hatiplerin kapısına adeta kilit vurulduğun anlatan Cerrah, "Katsayı uygulamasıyla milyonlarca imam hatipli mağdur edildi. Bu gençlerin geleceği adeta gasp edildi.

1997 öncesi sayıları 610'a ulaşan bu nadide eğitim kurumlarının 67'si öğrencisizlikten kapanmak zorunda kaldı. 8 yıllık kesintisiz eğitim bahane edilerek de ortaokul kısımları kapatıldı. Ak Parti hükümeti ve milletin desteğiyle imam hatipler yeniden yükselişe geçti. Yapılan yasal düzenlemelerle imam hatiplerin hakları verilmeye başlandı. 2012 yılında Ak Parti'nin yürürlüğe koyduğu 4+4+4 sistemiyle de okullarımızın önü açıldı. Vatandaşımızın okullarımıza ilgisi arttı. 2002-2003 öğretim yılında 440 olan İmam Hatip Lisesi sayısını 2014-2015 yılı itibarıyla bin 17'ye öğrenci sayısı da yaklaşık 1 milyona ulaştı. Halkımızın talebi, gençlerimizin teveccühüyle yeni okullarımız hizmete girdi. Bu okullarımızda kaliteli, ahlaklı, güzel Müslümanlar yetişecek “diye konuştu.

Yapılan bir araştırmada İHL leri seçen öğrencilerin okullara gönüllü olarak tercih ettiğini ortaya çıktığını vurgulayan Cerrah, öğrenciler başarılı bir gelecek, istediği üniversitede okuma hayali ve kariyer için imam hatipleri tercih ettiğini vurguladı.

Ailelerin imam hatip liselerini tercih nedeninin, evladının okul okurken yanında da dinini öğrenmesini isteği olduğunu anlatan Cerrah, Türkiye'nin her tarafında imam hatiplere olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum