Devlet Radyosunda 24 Saat Kur'an-ı Kerim Okunacak

Devlet Radyosunda 24 Saat Kur'an-ı Kerim Okunacak
7 Mart'ta hayata geçirilecek projeyle, Finlandiya'da insanların İslam Kültürü ve Kur'an-ı Kerim hakkındaki bilgisini artırmanın hedeflendiği belirtildi.

BBC'nin haberine göre; Yle, her biri yarım saat sürecek 60 radyo programında Kur'an-ı Kerim'in tamamının okunacağını, her bölümde iki uzmanın, okunan kısmın mealini ve içeriğini anlatacağını açıkladı. 

Yle'in internet sitesinde, 7 Mart'ta hayata geçirilecek "eşi benzeri görülmemiş projeyle, Finlandiya'da insanların İslam Kültürü ve Kur'an-ı Kerim hakkındaki bilgisini artırmanın hedeflendiği" belirtildi. 

Programda, Finlandiya Müslüman toplumundan İmam Enes Hajjer ve Profesör Jaakko Hameen-Anttila'nın, Hameen-Anttila'nın Finceye çevirdiği bölüm üzerinde tartışacağı kaydedildi. 

Profesör Jaakko Hameen-Anttila, "Kur'an-ı Kerim'in bütünlük içinde okunmasının önemli olduğunu" belirterek, İslam'ı iyi ya da kötü göstermek için kutsal kitabın içinden seçilmiş alıntılar yapılmaması gerektiğini söyledi. 

Yaklaşık 5,4 milyon nüfusa sahip Finlandiya'da 60 bin civarında Müslüman yaşıyor. 
Yle, programın hazırlık sürecine, ülkedeki Müslüman topluluğun geniş kesiminin dahil olduğunu ve neticeden memnun kaldığını duyurdu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum