İşte 10 Yıl Sonraki Türkiye!

İşte 10 Yıl Sonraki Türkiye!
ABD merkezli araştırma kuruluşu Stratfor gelecek 10 yıla ilişkin tahminler içeren bir rapor yayımladı.

Kuruluş gelecek 10 yılda ABD'nin hakim güç olmayı sürdüreceğini, AB'nin zayıflayacağını, Çin'in diktatörlüğe gideceğini ve Rusya'nın dağılacağını öne sürdü. Rapora göre Türkiye gelecek 10 yılda büyük bir bölgesel güç olarak yükselecek.

Tartışmalı öngörüleriyle ünlenen araştırma kuruluşu Stratfor'a göre gelecek 10 yıl dünyada kargaşa ve düzensizlikle geçecek. 

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki ulus devletlerin zayıflamayı sürdüreceğini Irak, Suriye ve Libya'nın Lübnan benzeri gelişmelerle silahlı grupların egemenliğine geçeceğini öngören rapor, sürekli istikrarsızlık yaratacak bu bölgeleri istikrara kavuşturma gücünün yalnızca Türkiye'de olduğunu savundu.

ABD merkezli araştırma kuruluşu Stratfor'un raporunda Türkiye ile ilgili şu görüşlere yer verildi: 

"Türkiye Arap dünyası, Kafkasya ve Karadeniz'de çekişme bölgeleriyle çevrili. Ancak Türkiye şimdiye dek risk almadı ve Türkiye'nin askeri-siyasi nedenlerle bölgede ABD'nin katkısına ihtiyacı var. Rusya'nın etkisinin sınırlandırılması karşılığında ABD bu katkıyı verecektir. ABD Türkiye'nin çatışmaya girmesini beklemiyor. ABD de çatışma istemiyor. Yalnızca Türkiye'den Karadeniz'de destek istiyor''

"TÜRKİYE'NİN KORUMA HATTI GÜRCİSTAN VE AZERBAYCAN'I KAPSAYACAK"

ABD-Türkiye işbirliği sonucu Türkiye'nin koruma hattının Gürcistan ve Azerbaycan'ı kapsayacağını öne süren rapor, Türkiye'nin zamanla ve artan oranlarda güney sınırlarının ötesine müdahale edip, etki kullanacağını ve Türkiye'nin istikrar sağlamak için muhtelif koalisyonlar oluşturarak Kuzey Afrika'ya uzanacağını savundu.

"Bölgede dinamik ne ise, Türkiye ortasında olacak'' diyen Stratfor, Türkiye'nin Karadeniz'in kuzeyi ve Balkanlarda da varlığını artıracağını kaydetti. 

"TÜRKİYE İÇ SİYASİ DENGE SAĞLAMALI"

ABD merkezli araştırma kuruluşu Stratfor'un raporunda, bölgesel güç olmak için Türkiye'nin iç siyasi denge sağlaması gerektiği de vurgulandı.

ntv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum