İslam Yasasına Bir Tepki Daha!

İslam Yasasına Bir Tepki Daha!
İslam Yasasına Avrupa'nın tutumuna tepkiler çığ gibi büyüyor. YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül: ‘‘İslam Yasası Temel Haklar ve Çoğulcu Toplum Anlayışı İle Çelişmekte’’ dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, "Avusturya Federal Parlamentosu tarafından dün oy çokluğu ile kabul edilen İslam Yasasını, İslam Toplumunun talepleri göz önünde bulundurulmadan çıkarılmış bir yasa olarak değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bülbül, “Avrupa’da artan yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı ve ırkçı saldırılara karşı siyasi iradelerden, Avrupa coğrafyasında azınlık konumundaki Müslümanları koruyucu ve temel haklarını garanti altına alıcı hamleler beklerken, Müslümanların kendilerini dışlanmış hissetmelerine yol açacak ve Müslümanları şüpheli gibi gören düzenlemelerin yapıldığına şahit olmaktayız.” dedi.

Açıklamasında düzenlemenin evrensel hukukun ve anayasanın teminat altına aldığı din özgürlüğü, devletin tarafsızlığı, dernekleşme özgürlüğü gibi temel insan hakları açısından problem teşkil ettiğine dikkat çeken Bülbül, yeni yasa ile birlikte diğer dini gruplara getirilmeyen birçok kısıtlamanın yalnızca Müslüman organizasyon ve derneklere getirildiğini ve bu durumunda anayasal hüküm olan eşit muamele ilkesiyle bağdaşmadığını hatırlattı.’

“Muhalefet partilerinin, İslam Toplumunun ve pek çok farklı kesimin değişik endişelerle karşı çıktığı bu yasaya karşı özgürlükçü, çoğulcu ve demokratik aklın birlikte hareket etmesi gerekir” diyen YTB Başkanı Doç Dr. Kudret Bülbül, bir asrı aşkın süredir yürürlükte olan İslam yasasının günün şartlarına göre yenilenmesinden hareketle yola çıkan Avusturya Hükümetine diğer dini cemaatlere yasayla verilen hakların İslam Cemaatlerine de verilmesi çağrısını yaptı.

Bülbül, son dönemde Avrupa’da artan radikal hareketlere karşı Avusturya Toplumunun içinde yaşayan Müslümanları kucaklayıcı unsurlar içermesi beklenen yasada yer alan ve İslam Cemaatlerini rahatsız eden maddelerin tekrar düzenlenmesi için gerekli adımların atılmasının beklendiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.