Ahlak eğitimi şart

Ahlak eğitimi şart
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da "Nasıl oldu da bu hale geldik?" diyerek dikkat çektiği yozlaşmaya karşı ahlak eğitimi öneriliyor.

Ülkemizde şiddetin, cinayetlerin tecavüzlerin, tacizlerin arttığı son yıllarda toplumda büyük bir ahlak bozukluğu ve değer yozlaşmasının yaşandığı ifade ediliyor. “Memleketimizde milli kültürümüzün tahrip edildiği, dini değerlerin de yozlaştırıldığı kanaatindeyiz” diyen Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN) Genel Başkanı Mustafa Güçlü, şu anki durumdan büyük bir kaygı duyduklarını dile getirdi.

DEĞERLER ANLATILMALI
Ahlaki değerlerin inanılmaz bir şekilde yozlaşmasından dolayı toplumda büyük sıkıntılarla karşılaşıldığını kaydeden Güçlü, bu konuda yapılması gerekenler noktasında şöyle konuştu: “Bizim sendika olarak önerimiz okullarımızda seçmeli din dersinin yanında kesinlikle zorunlu olması gereken bir evrensel ahlak değerlerini anlatan bir derse şiddetle ihtiyaç vardır. Şu anda okullarda okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi birçok konuda yetersiz kalmakta bu ders karşımıza sanki dinler tarihini anlatan bir ders olarak çıkmaktadır. Kur'an-ı Kerim'in öğretilerine has bir din kültürü dersinin müfredata eklenmesi daha uygundur."

SAĞLIKLI TİPLEMELER YOK
Öte yandan televizyondaki yapımların yüzde 80’den fazlasında sağlıklı insan tiplemelerinin işlenmediğini ve Türk insanının özelliklerini içselleştirilmiş konuların televizyon ekranlarına yansıtılmadığını ifade eden Güçlü, “Televizyonun yetişkin bireyde ve özellikle çocukta işlediği olumsuz algıyı herhalde hiçbir şey oluşturamaz. Bakarsanız dizilerin, programların 10 tanesinden ikisi ancak düzgündür” ifadelerini kullandı. 

DUVARA ÇARPILDI
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü de okullarda din ve ahlak eğitiminin mutlaka verilmesi gerektiğini kaydederek, "Bizim dernek olarak birinci önceliğimiz Milli Eğitim müfredatının değiştirilerek tüm derslerin içine ahlak eğitiminin konulmasıdır. Ahlak eğitimi temelli bir eğitim sistemi olmalıdır. Çünkü ahlak ve edep olmadan insanlık olmaz. Şu an Türk toplumunun geldiği yer yolun bittiği, duvara çarpıldığı yerdir" dedi.

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum