Erbakan'ı Rahmetle Anıyoruz

Erbakan'ı Rahmetle Anıyoruz
Bugün Erbakan Hoca'nın vefatının 4 yıldönümü. Erbakan, Türkiye'de ve diğer İslam diyarlarında rahmetle anılıyor.

İslam kardeşliğini esas alan Erbakan, ihlaslı bir dava ve devlet adamıydı. Örnek bir Müslümandı, kimseyi kırmazdı. Ömrünü ümmeti birleştirmeye adadı. Dilinde hep “Önce ahlak ve maneviyat” sözü vardı; manevi kalkınma olmadan maddi kalkınmanın olamayacağına vurgu yaptı ve bu yönde şuur açıcı adımlar attı.

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan, vefatının 4. yıldönümünde çeşitli etkiliklerle yad ediliyor. Bu kapsamda ESAM'da 'Bir Dava Adamının Hatırda Bıraktıkları: Prof. Dr. Necmettin Erbakan' konulu konferans düzenlendi. Konferansta Milli Selamet Partisi (MSP) Konya Eski Milletvekili Şener Battal, Erbakan Hoca'yı anlattı.

ŞIK VE TEMİZ GİYİNİRDİ

Erbakan Hoca'nın çok şık ve temiz giyindiğini söyleyen Battal, "1972 -73'lerde 'cübbeli, şalvarlı bir adam partinin başına geçecek, iktidara gelip bizi idare edecek' diyerek alay ediyorlardı. Ama Erbakan son derece grand tuvalet giyinirdir. O dönem moda olan İspanyol paça pantolon giyerdi. O kadar şık idi ki Hürriyet gazetesi, Hoca'nın pantolon paçasını çekip 'ne kadar modacı bu Selametçiler' başlığı ile haber yaparak alay etmişti" diye konuştu.

ÇOCUKLARI ÇOK SEVERDİ

Son derece nazik ve kibar olan Erbakan'ın çocukları da çok sevdiğini vurgulayan Battal, "Onlara çeşitli sorular sorardı. Örneğin, 'Deniz niye tuzlu?' derdi. Çocuklar şaşırırdı. Hoca, 'Eee tuz olmasa deniz donar, balıklar ölür' cevabını verirdi. Erbakan, denizin neden yosunlu olduğunu sorunca çocuklar bilemezdi. 'Yosunlar olmazsa küçük balıklar kaçamayacak, büyük balıklar onları yerdi' diye söyleyince çocuklar şaşırırdı. Yani çocuklara, Allah'ın hikmetlerini anlatıyordu. Çocuklar ile çocuk olurdu" şeklinde konuştu.

"CÜMLELER ZAYIF KALIYOR"

Erbakan Hoca'yı yakından tanıyan Enver Bıyıklı ise gazetemize yaptığı açıklamada, "Erbakan Hocam İslam Birliği'nin lideriydi. Onu anlatmak çok zor, cümleler onu anlatmakta zayıf kalıyor. Erbakan Hocam dünya için bulunmaz bir nimetti ama değerlendiremedik ne yazık ki. Allah inşallah onun davası yolunda bizim cihadımızı mübarek eder. Erbakan Hoca'nın askerleriyiz."

fotogaleri-002.gif

KÜRT ALİM VE ŞEYHLERE VEFASI  

'İslam kardeşliği' şiarıyla hareket eden merhum Erbakan, sistemin mağdur ettiği birçok Kürt alim ve şeyhinin çocuklarını ve torunlarını Meclis'e taşıdı. Refah Partisi eski Erzurum Milletvekili Abdulilah Fırat, Erbakan'ı şöyle anlattı: " Erbakan'ın sevgisi kıyamete kadar kalbime yerleşmiştir. Erbakan gibi şuurlu Müslümanlar çok az çıkar. Cenabı Hak için iyilik yapmıştır ve maddi ve manevi hizmet yapmıştır. Allah onun ecrini kesinlikle zayi etmez."

IRK AYRIMI YAPMAZDI

Refah Partisi eski Bitlis Milletvekili Abdulhaluk Mutlu da şunları söyledi: "Şu anda AK Parti iktidarının yapmak istediği şeyler, Erbakan Hoca'nın o dönemdeki projeleriydi, çalışmalarıydı, hizmetleriydi. Erbakan, Kürt meselesiyle ilgili rapor hazırlattı. Bölgedeki ilim irfan yuvalarının tekrar canlanmasını istiyordu. Erbakan, Birleştiriciydi. Ümmet düşüncesi vardı. İslam kardeşliğini savunuyordu. Irk ayrımı yapmazdı."

DAVA ARKADAŞLARI ANLATI

Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya: İlim, siyaset ve devlet adamı olarak, ülkemize çok büyük katkılar yaptı ve eserler bıraktı. Ancak bize bıraktığı en büyük miras dava adamlığıdır, adanmışlığıdır.

AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turan: Erbakan Hocamız, yaşamın bir sınanma olduğunun bilinciyle hareket etmiş ve bu bilinç üzerinde Hak'ka yürümüştür. Tüm mücadelesi gücün değil, hakkın hakimiyeti için olmuştur. Onun siyasi çizgisi yoksulu doyurmak, yetimi korumaktır. Onun Siyonizm'e, Emperyalizme, ve Kapitalizme karşı duruşu, direnişi ve teslim olmayışının temelinde de bu inanç vardır. Erbakan'ı anlamak; Peygamberlerin ve salih insanların çizgisinde yürüme gayretidir.

ESNAF VE EMEKLİNİN ALTIN ÇAĞI

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikus: "Esnafın asli gelir kaynağı memur, işçi emekli, dul yetim gibi sosyal kesimleridir. Bunların sosyal standardı yükselince otomatik olarak esnafında yüzü gülüyor. Rahmetli Erbakan döneminde bu sosyal kesimlere yüzde 100 ile yüzde 300 arasında değişen oranlarda, çağın görmediği oranda maaşlarına zam yapılmıştır. Gelirleri artmıştır. Bu da esnafın yüzünü güldürmüş ve esnaf açısından da altın çağ Hoca'mızın döneminde yaşamıştır."

Vahdet / Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum