Türkiye Düşmanları Bunu Bekliyordu

Türkiye Düşmanları Bunu Bekliyordu
Emekli asker ve polislerin olduğu AS Parti Kurucu Genel Başkanı Cavit Kayıkçı, Şah Fırat operasyonu için önemli açıklamalarda bulundu.

Emekli astsubay olan AS Parti Kurucu Genel Başkanı Cavit Kayıkçı, Şah Fırat operasyonuna ilişkin, "Mesele karakolun korunamaması değil, mesele Irak’ın Kuveyt’i işgali sonrası başına gelenlerin Türkiye’nin başına gelme riski. Türkiye’nin tüm düşmanları tam da bunu bekliyordu" dedi.

Türkiye'nin en yeni partisi olan ve kurucuları arasında emekli astsubay, subay, uzman, polis ve diğer meslek gruplarından insanların bulunduğu AS Parti'den, Şah Fırat operasyonu hakkında önemli açıklamalar geldi.

"MESELE KARAKOLUN KORUNAMAMASI DEĞİL"

Emekli astsubay olan Cavit Kayıkçı, Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprağı olma özelliği taşıyan Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun tahliyesine yönelik TSK’nın düzenlediği Şah Fırat operasyonunu değerlendirdi.

Kayıkçı, "TSK’nın yaptığı son derece başarılı bir operasyondur. Bu kapsamda TSK komuta kademesini tebrik etmek gerekir. Bir meslektaşımızın intikal esnasında şehit olması ise son derece üzücü ve camiamız açısından kederli olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza baş sağlığı diliyorum" dedi.

"Karakol nakledilmeden korunamaz mıydı? Bir asker olarak düşünceniz nedir?" sorusu üzerine Kayıkçı, "Mesele karakolun korunamaması değil, mesele Irak’ın Kuveyt’i işgal ettikten sonra başına gelenlerin Türkiye’nin başına gelme riski. Kanaatim odur ki Türkiye’nin tüm düşmanları tam da bunu bekliyordu. TSK’nın değil o karakolu korumak, aynı anda Irak ve Suriye’nin tamamına hükmedecek gücü bulunduğu dünyanın malumudur. Suriye bataklığında hiç mi hiç işimiz olmamalı, benim baktığım açı budur. Bu da benim kişisel görüşüm" ifadelerini kullandı.

"CEVAP VERMEK SAYIN GENELKURMAY BAŞKANIMIZIN EN DOĞAL HAKKI"

Kayıkçı, Şah Fırat operasyonu konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel arasındaki gerilime yönelik düşüncelerini dile getirdi.

Kayıkçı, "Demokrasilerde siyasi partilerin muhatabı siyasi partilerdir. MHP liderinin muhatabı da bu kapsamda iktidar partisidir. O açıdan MHP liderinin açıklaması sonrasında Sayın Genelkurmay Başkanımızın cevap vermesi de en doğal hakkıdır. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın da MHP Genel Başkanına bu kapsamda söylediği sözler kanaatimce ağır olmuştur. Bu konu daha fazla gündemde kalıp taraflar yıpratılmamalı düşüncesindeyim. MHP önemli bir siyasi harekettir. TSK ise bu milletin göz bebeğidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum