Erdoğan Valiler Toplantısında Konuştu.

Erdoğan Valiler Toplantısında Konuştu.
Cumhhurbaşkanı Erdoğan valiler toplantısında konuştu. Şah Fırat operasyonu için eleşitirilerde bulunan Devlet Bahçeli'ye sert cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda valilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Şah Fırat operasyonunu ihanet olarak gören Devlet Bahçeli'yi isim vermeden yerden yere vurdu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Gece gündüz demeden kar kış demeden eşlerinizle beraber halkın içinde olacaksınız. Bazılarına bakıyorum: Eşlerini Ankara'da bırakıyor. Kendileri orada bulunuyor. Milletin içinde olmadan milletin verdiğini bilemezsiniz. Bu süreçteki tüm başarıyı milletle olmama borçluyum. Her vali kendi şehrinde Hz. Ömer'in adaletini yansıtmalı.

"VALİ STANDART BİR MEMUR DEĞİLDİR"

Her vali bulunduğu ilde benim vekilimdir. Tarihteki büyük liderler halkla devlet arasındaki  mesafeyi kısaltanlardır. Devleti temsil etmek milletin gönlünü kazanmakla olur.

Vali standart bir memur değildir. Bulunduğunuz makamlar icraat makamıdır.

Ülkemiz içeride ve dışarıda kritik bir süreçten geçiyor. Ukrayna'dan başlayın Gürcistan ve Ermenistan oradan İran'a gidin. Irak ve Suriye'ye bakın.

"ESED DENEN KATİLİ BİRİLERİ ZİYARETE GİDİYOR"

Hele Suriye tam bir insanlık trajedisi yaşıyor. 350 bin insanı öldüren bir katile bu topraklarda güya siyaset yaptığını zanneden birileri ziyarete gidebiliyor.

Dün Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'in Fransız vekillerin ziyaretine tepki gösterdi bu da yüreklere su serpti.

BM'de hanımefendi bir konuşma yaptı: Dünyadaki en çok mültecinin olduğu ülke Türkiye dedi.

"DAİŞ PROJE BİR ÖRGÜTTÜR"

Sizlerden sorun çıkmaması için gerekli hassasiyeti göstermenizi istiyorum. Bu millet hem insani, hem islami hem de vicdani görevini yerine getirmiştir.

Muhalifler Suriye'de başarı sağlayacakken DAİŞ diye bir örgüt çıktı. Bu örgütün bir proje olduğunu anlamak için siyasi analize gerek yok.

Irak'ta camileri yakıp yıkıyorlar, türbeleri yok ediyorlar. Bu örgütün bizim ülkemizde okul yakan örgütten bir farkı yok.

"VATANI SATMAK YÜKSEK FAİZLE KÖTÜ YÖNETİMLE OLUR"

Dünyanın en sıkıntılı bölgesine gidildi ve çok başarılı bir operasyon yapıldı. 3. defa taşınan türbe için vatanı sattı dediler.

Vatanı satmak kahraman askerlerimizi tehlikeye atmakla olur. Ülkeyi kriz üzerine krize sokmakla olur. Vatanı satmak 1000 yıllık kardeşliği bir arada tutamamaktır. Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur.

Ekonomiyi ve refahı büyütmek vatana hizmet demektir. Sene 1982 1567 dolar. Şu an 11 bin dolar.  Yeterli mi? Değil.

"ŞAH FIRAT BAŞBAKANLIK DÖNEMİMDEN BERİ GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ BİR PEOJE"

Her seçimde yenilenler sanki gökten yağmur yağıyormuş gibi yarabbi şükür diyorlar. Süleyman Şah meselesini herkes gayet iyi biliyor. Kendi yaptığımız bir operasyonla türbenin yeri değiştirildi. Bu Başbakanlık dönemimden beri hazırladığımız projedir.

7 Haziran seçimleri neticesinde artık yeni bir sisteme geçme vakti gelmiştir.

"TÜRK TİPİ BAŞKANLIK BAL GİBİ OLUR"

Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur. ABD'de başka. Meksika'da, Küba'da başka. Rusya'da başka. Fransa'da yarı başkanlık. Bir arı maharetiyle hepsinden alalım ve önümüze bakalım.

Herkesle bu konuyu müzakare edip ilerilere hızla ulaşmalıyız. Dünyada ve bölgemizdeki gelişmelere uygun bir değişim herkesin yararınadır. Tek parti döneminin hastalıklı yapısını 2015 Türkiye'sine enjekte edilemez.

"MECLİS'İ TERÖRİZE EDİYORLAR"

Çözüm sürecini önemli bir noktaya getirdik. Muhataplarımızın takındıkları tutum karşısında bile her türlü fedakarlık yaptık. Parlamento teröristlerin yeri değildir. Parlamentoyu terörize ederek çözüm olmaz.

"BAYAN BAŞKANVEKİLİNE NELER SÖYLENİYOR"

Güvenlik paketi için üç parti adeta meydan savaşı veriyor. Mikrofon kırmalar, kürsü işgal etmeler. Bir bayan meclis başkanvekiline ne sözler söyleniyor. Bunu söyleyen de bir erkek vekil.

Bir muhalefet partisi vekili çok afedersiniz ama Meclis'i ahıra benzetiyor. Diğeri bir kanundan bahsediyor söylediği şey yok.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ MİLLETE ANLATIN"

Sokaklarda terörist gösteriler izin vermeyeceğiz. İç güvenlik paketi er ya da geç çıkacak.

Valiler bu tür gösterilere müdahale edecek. Gerilim olur? Hayır sen emniyetle, jandarmayla hemen güvenliğini alacaksın. Devletin gücünü ortaya koymamız lazım.

Çözüm sürecine milletimizin onayıyla başladık buraya getirdik. Bunların amacı bu süreci bozmak. Bölgede görev yapan valilerimiz çözüm süreci kararlılığını milletimize anlatacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum