Merkez'den Erdem Başçı Açıklaması

Merkez'den Erdem Başçı Açıklaması
Erdem Başçı'nın görevinden istifa edeceği yönündeki iddialara yönelik Merkez Bankası'ndan ikinci bir açıklama geldi.

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı faiz kararları sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan indirimi yetersiz bularak sert eleştirilerde bulunmuştu.

Bu eleştiriler sonrasında Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın bankanın kritik Meclis toplantısına katılmaması başkent kulislerinde yine istifa söylentilerinin dolaşmasına yol açtı. 

Bu iddilar üzerine dün Merkez Bankası Sözcüsü Yücel Yazar'dan bir açıklama geldi. Yazar açıklamasında Başçı'nın toplantıya gelmemesiyle ilgili olarak, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, bugün sağlık kontrolü yaptırdı. Önemli bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Yarın öğleden sonra görevinin başında olacaktır" denildi.

Ancak bu açıklama piyasaları tam manası ile tatmin etmedi. Dolar bugün farklı etkenlerinde birleşmesi ile tarihi rekorlar kırarak 2,52 seviyesini aştı:

Dolardaki yükselişin durdurulamaması üzerine Merkez Bankası'ndan bugün yeniden bir açıklama geldi. Merkez Bankası Sözcüsü Yücel Yazar yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı görevinin başındadır. İddialar ve söylentiler asılsızdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum