Öcal: Süslüman Yetiştirdik!

Öcal: Süslüman Yetiştirdik!
28 Şubat’ın başörtülü mağdurlarından Öğretmen Habibe Öcal, yeni nesil başörtülülerin maneviyattan uzak yetiştiğini belirterek, "Marka elbiseler, başörtülerle kendilerini ispatlamaya çalışıyorlar. Bu maneviyattan kopuk bir neslin tezahürüdür.," dedi.

Muhafazakar kesimin her anlamda büyük bir mağduriyet yaşadığı 28 Şubat darbesinin 18. yıldönümünde, söz konusu mağdurlardan Sınıf Öğretmeni Habibe Öcal kritik açıklamalarda bulundu.

İLÇEYE DAHİ GİRMEYECEK

Üniversite öğrencisi iken başörtüsünden dolayı üç yıl okuldan uzaklaştırılmasının ardından Turgut Özal döneminde tekrar üniversiteye alındığını söyleyen Öcal, "Okulu bitirdikten sonra 17 Ocak 1997'de Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi Irmak Köyü'nde sınıf öğretmenliği görevime başladım. Başörtülü şekilde çalıştığım Irmak İlkokulu'nun müdürüne karakol komutanı gelip, 'Bu kadın başörtüsüyle değil okula, kasabaya dahi girmeyecek' şeklinde beyanda bulundu" dedi.  

"DERSLERE SOKMADILAR"

Öcal, "Sırf bu yüzden maaş kesim cezalarına çarptırıldım. Üç ay rapor almama rağmen o maaşlarımı vermediler. İki çocuğum ile beraber beni Kırıkkale'nin en ücra köşesindeki bir köye göndermek istediler. Bir yıl boyunca tek başıma öğretmenler odasında oturdum" dedi. 

"ÇIK BURDAN, ÇIK ÇIK ÇIK!"

Cumhuriyetin 75. yıl kutlamaları için Yahşiyan'da yapılan yürüyüşe ben de serbest kıyafet dendiği için başörtüsü ile katıldım. Garnizon'da görevli üst rütbeli bir asker, omzumdan tutarak, 'çık burdan, çık çık çık!' diyerek beni insanların içinde aşağıladı. beni kenara itti" şeklinde konuştu.   

EZİLMİŞLİK GÖSTERGESİ

Habibe Öcal, "Şimdi yeni nesil, marka elbiseler, çantalar, ayakkabılar ve başörtüler ile kendini ispatlamaya çalışıyor. Bu maneviyattan kopuk bir neslin tezahürüdür" ifadelerini kullandı. Öcal, "Yeni muhafazakar nesil, giyim ve tavırları ile topluma, 'Sizden farkımız yok. Sizin gibi marka giyer, sizin gezdiğiniz yerlerde gezer, sizin yediğiniz yemeklerden yeriz' demek istiyor. Bu ezilmişliğin bir göstergesidir. Biz, eskiden içimizde barındırdığımız iyiyi koruyamadık. Kendimizi ispatlayacağız diye bu iyiyi muhafaza edemedik." diye konuştu.

Muhammet Erdoğan / Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum