"Hedef Dindarlardı"

"Hedef Dindarlardı"
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 28 Şubat için "Bu darbe süreci Türkiye tarihinin en karanlık dönemi olmuş ve ülkeyi onlarca yıl geriye götürmüştür" dedi.

28 Şubat ile birlikte hak-hukuk-adalet gibi kavramların ayaklar altına alındığı uygulamalara imza atıldığını belirten Yalçın, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu darbenin asıl hedefi dindarlara olmuş, asıl tahribat dini kurumlar üzerinde gerçekleştirilmiştir. İmam-Hatip Liseleri ve Kur’an Kursları'nın kapatılması, katsayı adaletsizliği, başörtülü öğretmenlerin görevine son verilmesi, dindar kamu personeline soruşturmalar açılması... Gerçek hedefin kimler olduğunu bizzat göstermiştir."  

ÖRTBAS EDİLİYOR

28 Şubat'çılarının bugün hala yargı önünde olduğunu hatırlatan Yalçın, milyonlarca insanı etkileyen antidemokratik hareketi gerçekleştirenlerin yargı karşısında ibretlik bir cezaya çarptırılması gerektiğini vurguladı. Yalçın, darbe mağdurlarının zarar gördüğünün kabul edilmesine karşılık, olayın gerçek failleri hakkında hakikatin örtbas edilmeye devam edildiği ve yargılanmaların bir gösteriye dönüştüğünü aktardı. Yalçın ayrıca, 28 Şubat sürecinde yaşanan ihlallerin telafisi için atılan adımların yeterli olmadığını söyledi.

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum