Gül’e ‘Türk Tipi Başkan’ Cevabı: Bal Gibi Olur

Gül’e ‘Türk Tipi Başkan’ Cevabı: Bal Gibi Olur
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur. Neden olmazmış” dedi. Erdoğan’ın sözleri 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün ‘Türk tipi başkanlık olmamalı’ sözlerine yanıt olarak değerlendirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiler Buluşması dolayısıylaCumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verdiği öğle  yemeğinde konuştu. Valilere “Her valimiz, kendi şehrinin Hazreti Ömer’i  olmalıdır. Devletin demir yumruğunu değil, sıcak elini, temsil etmelisiniz” diye seslenen Erdoğan,  gündeme ilişkin de şunları söyledi:

GAYET BAŞARILIYDI: (Şah Fırat operasyonu) Gayet başarılı bir operasyon yapılmıştır. Bir metrekare toprağımız  kaybolmamıştır, aksi olmuştur. Belki de dünyanın en netameli bölgesine girildi, askerlerimiz ve manevi emanetlerimiz  alındı, Ssnırıa yakın bir yere nakledildi. Yeri daha önce çeşitli sebeplerle iki defa değişmiş bir türbeyi  üçüncü defa taşımış olmayı, ‘vatanı satmak’ olarak nitelendirenler,  vatan kavramının ne olduğunu bilmeyenlerdir. Vatanı satmak askerlerimizi orada tehlikeye atmakla olur. Ta Başbakanlık dönemimden  itibaren bir süreçtir.

ÇÖZÜM SÜRECİ: Bölgemizdeki kaos ve  muhataplarımızın güçlü siyasi irade sergileme konusundaki yetersizlikleri sürecin sancılı geçmesine yol açıyor. Bu konudaki hassasiyetimizin, titizliğimizin  istismarına da rıza gösteremeyiz. Biz silahlar ebediyen sussun diye yürütürken, silahların şehirlere indirilmesine izin veremeyiz.

TÜRK TİPİ OLUR: Zaman zaman ‘Türk tipi başkanlık sistemi olmaz’ deniyor. Çok açık, net söylüyorum, bal gibi de olur. Niye olmazmış.Amerika’da farklı bir başkanlık sistemi var,  güneyine iniyorsun,Meksika’da farklı bir sistemi var. Gidiyorsun  Küba’ya farklı, Arjantin, Brezilya hepsi farklı, Rusya’ya gel  farklı, Fransa          yarı başkanlık sistemi. Amerika, Latin Amerika, Rusya, Avrupa vs. buralardaki  sistemler olmazsa olmaz değil. Bunlar da birçok testlerden geçti.

Gül ne demişti?

11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20 Şubat’ta cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlarken başkanlık sistemi ile ilgili olarak şunları söylemişti: “Nasıl bir başkanlık? Çok önemli. Türk tipi bir parlamenter sistem yaşadık ve bunun sıkıntılarını gördük. Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir. Bir başkanlık sistemi olacaksa ABD’de olduğu gibi gerçekten kuvvetler  şekilde yazıldığı, her şeyin çok iyi tarif edildiği gelişmiş demokrasilerde hukukun üstünlüğüne dayalı şekilde olursa şüphesiz o da demokratik bir sistemdir.”  

SALON KİRALA

Demokratik hakların kullanılmasına saygılıyız. Miting mi yapacak gelsin yapsın, basın bildirisi bahane hep  bu. Bin kişiyle, 1500 kişiyle basın bildirisi olur mu? Basın bildirisini  okuyacaksan, derneğinde oku veya bir salon kirala orada oku. Hepsi bunların  ‘nasıl biz, şu işi farklı yerden döner dolaşır yaparız’ buna yönelik işler. Sokakların terörize edilmesine, vatandaşımızın huzurunun  kaçırılmasına en küçük bir müsamahamızın olmaması lazım.  Milletin namusu olarak kabul ettiği sandığa sahip çıkamayan yönetici, şehrine de sahip çıkamaz, ülkesine de sahip çıkamaz. 

Sistem kökten değişmeden olmaz

CUMHURBAŞKANININ doğrudan halkın oylarıyla seçilmesi, bu  konuda atılmış ilk adımdır. Şimdi bu adımı daha da ileriye taşıyıp, güçlü bir  başkan, güçlü bir meclis ve güçlü yerel yönetimlerden oluşan ülkemizin, devlet geleneğine ve milletimizin ihtiyaçlarına uygun bir sisteme geçmenin vakti  gelmiştir. 1960 ve 1980 darbeleriyle kurulan vesayet düzeni, Türkiye’yi 2023 hedeflerine  ulaştıramaz. Biz 12 yıl boyunca bu oligarşik yapıyla mücadele ettik. Sistemi kökten değiştirmeden bu yapının ıslahı mümkün  değildir. Yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin sağlayacağı  güçlü zemin üzerinde yükselecektir. Bu sadece bir sistem değişikliği değil aynı  zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası meselesidir.”

Terörist değilsen niye maske var

Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında kurulan 2 artı 1’lik koalisyon, şu anda da  bakıyorsunuz, bir başka siyasi partinin de katılımıyla Güvenlik Paketi’nin  yasalaşmasını önlemek için adeta meydan savaşı veriyor. İşte poşulu suratlar,  kürsüye getirilen bombalar, kırılan mikrofonlar, konuşmacılara ve divan başkanına  yönelik saldırılar, hakaretler ve daha neler neler... Kusura bakmayın affınıza sığınıyorum, ahıra benzeten  tweetler atıyor. Er veya geç bu çıkacak. Adam gibi dolaş, ne kadın eteği ile dolaşıyorsun? Öbür  tarafta eğer terörist değilsen, maskeyle yüzünü niye örtüyorsun. Açık dolaş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum