Zühtü Acun’dan Çok Sert Tepki

Zühtü Acun’dan Çok Sert Tepki
Refah Partisi Eski İl Başkanı ve Belediye Başkanı Avukat Zühtü Acun,” Bazı aklı evveller sarayın elektrik, su, aydınlatma gibi giderlerini tahminen hesap ediyorlar, paralel himmet havuzunda muhalefete bol köpüklü olarak servis ediliyor.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yönelik yapılan eleştirilere 2 Bölge Ak Parti Ankara Milletvekili aday adayı Zühtü Acun sert bir dille eleştirdi.

Avukat Zühtü Acun,”Tutumlu(!) muhalefetimizin saray muhabbetine hayran olmamak mümkün değil. Hatta o kadar tutumlular ki daha fazla oy almak gibi bir dertleri yok. Bazı aklı evveller sarayın elektrik, su, aydınlatma gibi giderlerini tahminen hesap ediyorlar, paralel himmet havuzunda muhalefete bol köpüklü olarak servis ediliyor. Bunlar da mal bulmuş mağribi gibi dört elle sarılıyorlar. Neymiş efendim, çok masraflıymış, Çankaya niye terk edilmiş? Sanki Çankaya Köşkü’nün elektrik faturasını CHP ödüyor, suyunu Çankaya Belediyesi veriyordu. Sakinleri ise mum ışığında oturuyorlardı. “dedi.

“Ak Parti Liradan 6 sıfırı attığı için kafamızı karıştırabilir” diyen Avukat Acun konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Selvi boylu First Lady’ler al yazmalarını keçik yapıp mabeyn odasını ot süpürge ile süpürüyorlardı. Bunların akıllarına şaşmamak mümkün mü? Rahmetli Fahri S. KORUTÜRK zamanında, köşkün bir aylık karpuz masrafı basına yansımıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 350 Bin veya 350 Milyon Lira civarındaydı. Ak Parti Liradan 6 sıfırı attığı için kafamızı karıştırabilir. Ama hatırı sayılır bir para idi. Laf aramızda CHP’de altı okun sıfıra müncer olacağından endişe etse gerek. Hatta o karpuz haberleri üzerine “Yahu bir sığır veya manda sürüsünü karpuz tarlalarına sürseniz bu kadar hasar veremez” diye bendeniz o günlerde meydanlarda bu konuyu dile getirmiştim. Hem sormak gerekmez mi? Madem ki büyük binalar masraflı oluyor, o devasa genel merkez binalarınızı tahliye edip, size layık mütevazi barakalarınıza niye çekilmiyorsunuz? Millete mâl olan saray (külliye), muhtarından ilim adamına kadar herkese kapılarını açtı. Sadece rezidans değil, devlet dairesi orası. Sakinlerine de yakışıyor. Ne demişler: “Arslan Yatağından belli Olur.” Biz burada kelama son verelim. Gözleri kamaşanlara Ziya Paşa seslensin. “ Rencide olur dide-i huffaş Ziya’dan.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum