Otizmli Doruk Resmi Maça Çıkacak

Otizmli Doruk Resmi Maça Çıkacak
Türkiye'de bir ilk. Otizmli bir sporcu resmi maça çıkacak. 3 Mart 2015 Salı günü hem Doruk hem de otizmliler için farklı bir gün olacak.

Sinsi bir hastalık olan otizm aslında ülkemizde pek bilinmezdi. Oscar ödüllü Rain Man filmi ile bilinir hale gelen bu hastalık maalesef ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Sebebi olarak KKK aşısı, çevre kirliliği ve doğal olmayan beslenme, sezaryen doğum, cep telefonları ve elektromanyetik dalgalar dahil bir çok şey öne sürülse de aslında hala tam olarak sebebi bilinemiyor. 

Bu haberi yazarken sözlüğe filan bakmıyor, hiçbir yerden kes yapıştır da yapmıyorum. Çünkü benim oğlum da otizmli. O da diğer birçok otizmli gibi kalabalıktan uzak kalmayı seçen, konuşmayan, öfke patlamaları yaşayan bir çocuktu. Otizmli bir evladınız yoksa istediği bir şey varsa sizi elinizden tutup onun yanına götüren, dakikalarca karyolanın üzerinde zıplayarak eğlenen bir çocuğun ne demek olduğunu bilemezsiniz. Hele ki bizim çocuğumuz da yok ama bazılarının saatlerce çamaşır makinesinin önünden kalkmadan oturup dönen merdaneyi seyreden ağır otizmliler de ailelerin işi daha da zor. Çok şükür tedavi ile beraber bazı şeyler yavaş yavaş değişiyor. Bu konuda açık konuşmak gerekirse çocuğun kreşe gitmesi yanında, devletin üstlendiği birebir rehabilitasyonun büyük faydasını gördük. Bu tedavinin aylık masrafı 1000 lira civarında ve normal bir ailenin bunu karşılaması mümkün değil.

İşte bu yüzden bu haberin bizim için anlamı özel. Doruk Güngör’de otizmli bir çocuk olarak başladığı hayatta özel eğitimler sayesinde hem çok başarılı bir öğrenci olmayı hem de spor hayatını sürdürmeyi başaran bir isim. 

2010 yılında ülkemizde yapılan Dünya Şampiyonası'nın İzmir ayağında gönüllü olarak görev alan Doruk bir yandan da üniversite eğitimine devam ediyor. Yaşar Üniversitesi İngilizce hazırlık sınıfı öğrencisi ve 80-90'lar seviyesinde seyreden notları da birçok normal arkadaşının önünde. 

3 Mart 2015 Salı günü hem Doruk hem de otizmliler için farklı bir gün olacak. Okulunun basketbol takımında oynayan Doruk, Yaşar Üniversitesi- İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu Ünilig maçında sahaya çıkarak, Türkiye’de resmi bir maça çıkan ilk otizmli birey olarak kayıtlara geçecek. 

İhk/Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.