Merve Kavakçı'nın 28 Şubat'ı Bitmedi

Merve Kavakçı'nın 28 Şubat'ı Bitmedi
Ergenekon, Balyoz ve KCK’dan yargılananlar bile vekilliğe kavuşurken, başörtülü olduğu için Meclis'ten çıkarılan 28 Şubat mağduru Kavakçı’nın özlük hakları halen iade edilmedi.

"28 Şubat mağduru" denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Merve Kavakçı İslam, mazbatasını alarak milletvekili sıfatını kazanmasına rağmen yıllar önce gasp edilen maaş ve özlük haklarını halen alamadı. Siyasi irade ve TBMM, Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarında yargılanan şahısların milletvekilliği ve hakları için çözüm bulurken İslam'ın durumu akıllara getirilmiyor. 

MECLİS KARARIYLA ÇÖZÜLÜR

Özlük haklarıyla ilgili Meclis'e başvurduğunu ve Başkan Cemil Çiçek'ten yardım talep ettiğini belirten İslam, Çiçek'in kendisine çözüm konusunda siyasi iradeyi yani hükümeti işaret ettiğini söyledi. İslam, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu meselenin çözülmesini arzu ettiği bildiğini vurguladı.  İslam,  "Meclis Başkanı, topu siyasi iradeye atıyor. Siyasi irade de hiçbir şey yapmıyor. Yani benim 28 Şubat'ım aynen devam ediyor.  Çünkü o milletvekilliği haklarının iadesiyle ilgili hiçbir gelişme olmadı. Hiçbir adım atılmadı” dedi. Merve Kavakçı İslam şöyle devam etti:

MECLİS KARARI ÇÖZER 

“Siyasi irade, bir Meclis kararı alabilir. Onu yapmıyor. Meclis Başkanı da aslında siyasi iradenin bir parçasıdır ama ilgilenmiyor. 'Bu siyasi iradenin meselesi, Meclis Başkanı'nın değil' dedi, Cemil Çiçek." 

‘ACILARIMIZI DİNDİRİN’

28 Şubat sürecinin yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yapan Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner de kararnamelerle TSK'dan atılanların mağduriyetinin giderilmesini istedi. Kahramaner, "Olağanüstü dönemlerin olağanüstü koşullarında devlet eliyle mağdur edilen askerler olarak, bizlere ve ailelerimize yaşatılan acıların dindirilmesini ve iade-i itibarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz dedi.

YARGIYA GİDEMİYOR ÇÜNKÜ... 

Şu an milletvekilliğinden doğan haklarının iadesi konusunda başvuracağı herhangi bir yargı merciinin bulunmadığını dile getiren İslam, "Çünkü benim olayım zaman aşımına uğramış durumda. Üzerinden 15 sene geçmiş. Elim kolum bağlı. Siyasi irade ve Meclis Başkanı da bunu seyrediyor" ifadelerini kullandı.

DANIŞTAY HUKUKSUZ KARARI GEREKÇE GÖSTERDİ

28 Şubat cuntasının isteği doğrultusunda alınan 'vatandaşlıktan çıkarılma' kararının gerekçe gösterilerek özlük haklarının verilmek istenmediğini hatırlatan İslam, şöyle konuştu: "Vatandaşlıktan çıkartılma kararım, milletvekilliği dokunulmazlığım olmasına rağmen Ecevit hükümetinin 28 Şubat baskısı ve atmosferiyle aldığı bir karardı. Siyasi iradeden, Ecevit hükümetinin aldığı Bakanlar Kurulu kararını iptal edilmesini talep ettim. İptal etmediler. Onun üzerine mahkeme gelişti.” 

HAKSIZLIK YAPILDI

“Ben tekrar Türk vatandaşlığını kazandım. Bunu ibraz ettiğim Danıştay kaale almadan Ecevit hükümetinin haksız olarak almış olduğu vatandaşlıktan atma kararını gerekçe göstererek, o kararı keskinleştirdi. Halbuki tekrar Türk vatandaşı olmuştum ve bu uygulamayı çifte vatandaş olarak sadece bana yaptı. Amerika'da yaşayan hiçbir çifte vatandaşa yapmadı. Siyasi manevrayla alınmış, hukuksuz bir karardı." 

Merve Kavakçı / Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum