Kılıçdaroğlu: Silah Bırakılırsa Memnun Oluruz

Kılıçdaroğlu: Silah Bırakılırsa Memnun Oluruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Silahlar bırakılırsa bundan memnun oluruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Silahlar bırakılırsa bundan memnun oluruz. Türkiye'de silahların gölgesinde barış olmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"HALKIMIZIN BAŞI SAĞOLSUN"

Yaşar Kemal'in hayatını kaybettiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Yaşar Kemal, edebiyatımızın dev çınarlarından birisi. Büyük bir üzüntü duyduk, duymamak mümkün değil. Halkımızın başı sağ olsun. O, bizim edebiyatımıza destanı kazandıran bir edebiyatçıydı. Adana'yı, Çukurova'yı ondan daha güzel anlatan bir başka yazarımız olmadı. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

"SİLAHLAR BIRAKILIRSA MEMNUN OLURUZ"

Kıçıdaroğlu, "HDP ve Hükümet ortak bir açıklama yaptı. Silahların bırakılması çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlarken şunları kaydetti:

"Açıklama, iki kanat tarafından da yapıldı. Ortak açıklama yapıldı. Silahlar bırakılırsa bundan memnun oluruz. Türkiye'de silahların gölgesinde barış olmaz. Silahların bırakılması, en büyük arzumuzdu. Eğer bu gerçekleşirse son derece mutlu oluruz. Diyorduk, 'analar ağlamasın' diye. Anaların ağlamayacağı bir ortamı yaratabilirsek mutlu oluruz. Biz, bu sorunun güvenlik önlemleriyle çözülemeyeceğini defalarca zaten dile getirmiştik. Demokrasi ve özgürlükle çözülebilir bu sorunlar. Umarım çözülmüş olur."

"10 MADDEYİ NASIL BULDUNUZ?"

"10 maddeyi nasıl buldunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "10 maddeyle ilgili somut bir talep ya da somut bir öneri görülmüyor. Orada söylenen demokrasi, özgürlük, birlik, beraberlik, zaten bunlar hepimizin ortak istediği şeyler" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, "2013'te de Öcalan'ın bir çekilme çağrısı yaptığının" ifade edilmesi üzerine, "Önümüzdeki günlerde ayrıntıları göreceğiz. Şimdi böyle bir çağrı yapılıyor, 'Silahlar bırakılsın' diyor. İki taraf da silahları bırakacağını açıklayacağını söyledi. Böyle bir şey olursa mutlu oluruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.