Önce İmza Sonra Oy Atacaklar

Önce İmza Sonra Oy Atacaklar
AK Parti'den milletvekili aday adayı olanlar temayül yoklamalarında oylamadan önce kadına şiddete karşı başlatılan kampanyaya imza atacak.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül tarafından imzalanarak 81 İl Başkanlığına gönderilen yazıda, 2015 milletvekili Genel Seçimleri için gerçekleştirilecek temayül yoklamasında, aday adayı olanların, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Bizde Varız" kampanyasına imza vermeleri istendi.

AK Parti milletvekili aday adayları ve temayül yoklaması katılımcıları, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hazırlanan kampanya metnini imzaladıktan sonra, oy kullanabilecek.

Söz konusu kampanya metninde, şu ifadeler yer alıyor:

"Kadına yönelik her türlü şiddetin; acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına, inanıyoruz."

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ"

"Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahipbireylerdir" ifadeleri kullanılan kampanya metninde, ayrıca şöyle denildi:

"Bu nedenle kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim. Kadına karşı şiddetle mücadelede, toplumun bütün bireyleri olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyız. Biz de varız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.