"Mayınlı Tarlada Yürüyoruz"

"Mayınlı Tarlada Yürüyoruz"
Bakan Fikri Işık, Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısıyla ilgili, “Siyasi açıdan son derece riskli bir karardır." dedi ve ekledi:

Malatyalı İş Adamları Derneği’nin (MİAD) 56’ncı Ay Toplantısı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile gerçekleşti. Wyndham Grand Istanbul Europe Otel’de gerçekleşen kahvaltılı toplantıya Bakan Fikri Işık’ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Mimsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan ve çok sayıda Malatyalı işadamı katıldı. Program, MİAD ve Mimsan Grup çalışmalarından oluşan film gösterimi ile başladı. Ardından protokol konuşmaları yapıldı.

Ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı konuşmada, “Tabi Hakk’ın tecellisine bakın ki kardeş kardeşe artık kurşun sıkmasın diye uzun süre mücadele etmiş bir insan tam silahların susma çağrısının yapıldığı gün Hakk’ın rahmetine kavuştu. Bu da bir takdiri ilahidir diye düşünüyorum” dedi.

“MAYINLI BİR TARLADA YÜRÜYECEĞİMİZİN FARKINDAYIZ”

Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısıyla ilgili konuşan Bakan Işık, “Dün gerçekten son derece önemli ve tarihi bir günü yaşadık. Artık bu ülkede kimse kimseye kurşun sıkmasın, dağında silahlı insan gezmesin, şehrinde insanlar hakkını demokratik yollarla arasın ve insana insan olmasından doğan kaynakları hiçbir şekilde başka hiçbir şeye gerek duymadan ülkesinin verdiği olgun bir demokrasiye kavuşsun diye arzu ediyoruz ve bu noktada dün son derece önemli bir adım atıldı. Siyasi açıdan son derece riskli bir karardır. Türkiye’de artık çözülmez denilen bir sorun yavaş yavaş artık tarihe karışacak. Daha önümüzde almamız gereken mesafeler var. Bir mayınlı tarlada yürüdüğümüzün ve yürüyeceğimizin farkındayız” şeklinde konuştu.

“Bölgeyi iyi bildiğini düşündüğüm siz Malatyalılarla birkaç bilgi paylaşmak istiyorum” diyerek sözlerini sürdüren Işık, “Çözüm süreci başladıktan sonra Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde son iki yılda bin 50 tane teşvik belgesi düzenlendi, yani çözüm sürecinin adı yetti. Şimdi hele de çözüm süreci faaliyete geçtiği anda bölgemiz ve ülkemiz terör ve terörden dolayı yapılması gereken harcamalar artık tamamen üretime, yatırıma, istihdama ve kalkınmaya harcanacak. Bu da ülkemize inanılmaz bir dinamizm kazandıracak. Ülkemiz üzerine hesap yapanların en önemli kozlarından bir tanesi ellerinden alınmış olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum