CHP'den Seçim Talimatı

CHP'den Seçim Talimatı
Genel seçimlerde çalışacak sandık çevresi sorumlularına dağıtılan broşürleri güncelleyen CHP şu önerilerde bulundu.

CHP’de 7 Haziran seçimlerine hazırlıklarını sürdürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, seçimlerde önemli bir yer tutan mahalle ve köy temsilcileri ile sandık çevresi sorumlularına dağıtılan eğitim dokümanını güncelledi.

Dokümanda, “Seçim gününe kadar olansüreçte en az üç ziyareti tamamlamak kaydıyla, mümkün olduğunca çok sayıda evziyareti yapın” talimatı yer aldı. Dokümanda, “El sıkışırken canlı, alçakgönüllü, kavrayıcı olun, gülümseyin” denildi.

Sandık çevresi sorumluları ile mahalle ve köy temsilcilerine iletilen broşürde, seçim sürecinde dikkat edilmesi gereken konular da şöyle sıralandı:

Ziyaretlerde kadın olsun

- Ev ziyaretleri için, üye sayısının elverdiği ölçüde 2-3 kişilik ekipler oluşturulur. Bu ekiplerin içinde kadın üyelerimizin olmasına özellikle dikkat edilir.

- Seçim gününe kadar en az üç ziyareti tamamlamak kaydıyla, mümkün olduğunca çok sayıda ev ziyareti yapılır.

- Dış giyim abartısız, temiz, düzgün ve özenli olmalıdır.

- Ziyaretlerde partimizin politikalarına ilişkin sorularla karşılaşıldığında, genel başkanımızın söylemleri, TBMM grubunda yaptığı konuşmalar dikkate alınmalıdır.

Galoş giymeyin

- Eve girmek için davet beklenmeli, evdeki yaşam biçimine ve alışkanlıklara uygun davranmaya özen gösterilmeli. Evlere ayakkabı ile girmenin ya da galoş giyerek girmenin hoş karşılanmayacağı bilinmelidir. El sıkışırken canlı, alçakgönüllü, kavrayıcı olun, gülümseyin. Tanışma sırasında ve konuşurken, karşınızdaki kimsenin gözlerinin içine bakın.

- İnsanları etkilemenin en önemli yolu onlara adları ile hitap etmektir. Bu nedenle ziyaret ettiğiniz kişinin adını aklınızda tutun.

- Yapılan araştırmalar iletişimde beden dilinin etkisinin yüzde 55, ses tonunun etkisinin yüzde 35 ve sözlerin etkisinin yüzde 10 olduğunu göstermektedir.
İncitici olmayın  

- İletişim kurduğunuz kişiyi duymakla yetinmeyin, gerçekten dinleyin.

- Dinlediğinizi başınızı sallamak, göz teması kurmak gibi belirtilerle karşınızdakine gösterin; sözünü kesmeyin, kendisini rahatça anlatabilmesine olanak verin.

- Engellisi olan ev sahiplerine acıyıcı ifadeler kullanılmamalıdır. Engellinin bir talebi olup olmadığı sorulabilir.

- Engellilerle hiçbir zaman ‘Biz de engelli adayıyız’ ya da ‘Biz de bir gün engelli olabiliriz’ gibi cümlelerle empati kurmaya çalışılmamalıdır. Bu tür sözler engelli bireyi incitebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum