IŞİD'in Psikologları İşi İyi Biliyor

IŞİD'in Psikologları İşi İyi Biliyor
Cihatçı John' adıyla tanınan ve geçen hafta ise İngiltere vatandaşı Muhammed Emwazi'yi tanıyanlar konuştu.

'Cihatçı John' adıyla tanınan ve geçen hafta ise İngiltere vatandaşı Muhammed Emwaziolduğu ortaya çıkan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanını anlatan eski bir örgüt üyesi"Bize karşı çok soğuktu. Hiç konuşmazdı. Bizimle namaza da gelmiyordu" dedi.

Aralarında gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff'un da bulunduğu Batılı rehinelerin başlarının kesilerek öldürüldüğü görülen videolarda yüzündeki maskeyle Batılı ülkelerin liderlerini tehdit eden Emwazi için eski IŞİD militanı "Herkesten uzak dururdu" dedi. Kendisini Ebu Ayman olarak tanıtan eski IŞİD militanı, Emwazi'yleSuriye'de tanıştığını söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Ayman, Emwazi için "Kimseyle sohbet etmezdi, hep tek başına vakit geçirirdi" diyen Ebu Ayman, "İlk tanıştığımız dönemde ikimiz de [Beşar] Esad rejimine karşı savaşan sıradan askerlerdik" diyor.

Suriye'deki iç savaşın şiddetlendiği dönemlerde ülkeye gelen yabancı cihatçılar genellikle Suriye'nin kuzeyindeki Atme mülteci kampı yakınlarında toplanıyorlardı. Kentteki evleri ele geçiren Batılı savaşçılar, Twitter ve Instagram hesaplarından da ‘Beş Yıldızlı Cihad' etiketiyle konforlu yaşamlarını fotoğraflayıp paylaşıyorlardı.

'GARİP BİRİSİYDİ'

O dönemlerde İngiltere'den gelen savaşçıların evini birkaç kez ziyaret ettiğini söyleyen Ebu Ayman, Muhammed Emwazi'nin ilk andan itibaren garip davrandığını belirtiyor.
"Bize karşı çok soğuktu. Hiç konuşmazdı. Bizimle namaza da gelmiyordu" diyen Ebu Ayman, İngiltere'den gelen diğer cihatçılarla birlikte namaz kıldıklarını da vurguladı, "Diğer İngiliz kardeşlerimiz bizi sokakta gördüğünde selam verirdi ama Muhammed başını öteki tarafa çeviriyordu" diyen Ebu Ayman, Emwazi'nin diğer İngiltere vatandaşı cihatçılarla da çok samimi olmadığını ifade etti.

Ebu Ayman'a "Peki nasıl oldu da sıradan bir savaşçı olan Emwazi IŞİD'in korkunç sembolü haline gelen 'Cihatçı John'a dönüştü?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "IŞİD'in profesyonel psikologları var. Kimi seçeceklerini ve nasıl meşhur edeceklerini çok iyi biliyorlar. Ama yine de Emwazi'nin özel hiçbir tarafı yoktu. Cihatçı John herhangi birisi de olabilirdi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.