Tolga Özkalfa'dan İtiraf: Baskıcı Ortam...

Tolga Özkalfa'dan İtiraf: Baskıcı Ortam...
TFF'nin çıkardığı TamSaha dergisine bu ay FIFA kokartlı hakem Tolga Özkalfa konuştu

2012 yılının sonunda FIFA kokartını yitirmesinin ardından 2 sene sonra yenidenuluslararası arenada görev yapmaya layık görülen 38 yaşındaki hakem, bu süreçte yaşadıklarını, çıkardığı dersleri, çalışmalarını, kazandığı tecrübeleri ve karşılaştığı zorlukları aşmayı nasıl başardığını TamSaha'ya anlattı.

"Bunu tekrar geri kazanacağım"

"FIFA kokartını kaybettikten sonra yeniden taşımaya hak kazanma arasındaki süreç, çok ciddi emek ve çaba gerektiriyor. Psikolojik açıdan da oldukça zor bir süreç bu. FIFA kokartını kaybettikten sonra kendi kendime "Bunu tekrar geri kazanacağım" dedim, buna inandım ve önceki dönemlere oranla çok daha fazla çalıştım"

"Baskıcı ortamda daha fazla motive oluyorum"

"Baskıcı bir ortamla karşılaştığımda, bu durum bende farklı bir etki yaratıyor. Daha fazla motive oluyorum maçlara. Çünkü Spor Toto Süper Lig'de 12. yılıma girmiş ve bu ligde yaklaşık 180 maç yönetmiş bulunuyorum. Ayrıca atmosferi yüksek birçok stadyumda da görev yaptım. Dolayısıyla baskıcı ortamdan negatif etkilenmiyorum".

"Kamuoyu baskısını, medyanın ilgisini, futbolseverlerin tepkilerini değiştirebilme şansım yok. Ancak kendi çalışma düzenimi, motivasyonumu ayarlayabilir ve değiştirebilirim. Diğer kriterler sadece benim ilgi alanımda, etki alanımda değil. Ben de prensip olarak yapamayacağım şeyleri değil, kendi etki alanımdaki konuları değiştirmeye bakarım"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.