İsmet Yılmaz'dan Flaş IŞİD Açıklaması

İsmet Yılmaz'dan Flaş IŞİD Açıklaması
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, IŞİD'e karşı düzenlenen Musul harekatına Türkiye'nin destek verdiği iddiasıyla ilgili konuştu.

Türkiye IŞİD karşıtı koalisyona silah desteğiyle mi katılacak? Musul valisinin Türkiye'nin operasyona askeri destek sunacağı iddiası sonrası Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan "koalisyon üyesi olmanın gerektirdiği sorumluluklar yerine getirilir" açıklaması geldi.

"SORUMLULUKLAR YERİNE GETİRİLİR"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Musul Valisi, Türkiye'nin Musul harekatına destek vereceğini açıkladı. Bu desteğin ayrıntıları nedir, bu destek doğru mu?" sorusuna, "Türkiye, IŞİD'e karşı koalisyonun bir üyesidir. Bu koalisyonun üyesi olmakla somut katkı vermeye başlamıştır. Bunun dışında ne gibi bir katkı olur... Ulusal çıkarlar gözönüne alınarak zamanı geldiğinde bir değerlendirme yapılır ve koalisyon üyesi olmanın gerektirdiği sorumluluklar yerine getirilir" cevabını verdi.

Mesut Barzani'ye bilinen Rûdaw ajansına konuşan Musul Valisi Esil Nuceyfi, “Türkiye, Musul operasyonuna katılmaya karar verdi” demişti. Vali Nuceyfi, Türkiye’nin operasyona askeri ve lojistik destek sunacağını, ayrıca silah ve cephane göndereceğini dile getirmişti.

NUCEYFİ ANKARA'DA GÖRÜŞMELERDE BULUNMUŞTU
 
Esil Nuceyfi’nin kardeşi olan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye giderek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü.

1 YILDIR İŞİD'İN KONTROLÜ ALTINDA
 
Ninova vilayetinin merkezi olan Musul, geçen yıldan bu yana IŞİD’in işgali altında bulunuyor.
ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Irak Ordusu ile peşmergeler, kenti kurtarmak için hazırlık yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.