Fakülteye PKK Kilidi

Fakülteye PKK Kilidi
Fırat’ı şehit eden PKK'lıların, Ege Üniversitesi'nde fakülte kapılarına zincir vurarak binaları işgal ettikleri ortaya çıktı. Öğrencileri ve hocaları adeta esir alan PKK yandaşlarını ancak özel harekatçılar durdurmuş.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun, PKK sempatizanları tarafından geçtiğimiz günlerde şehit edilmesi, üniversitedeki PKK yapılanmasını gündeme getirdi. Üniversiteyi 'kurtarılmış bölge' ilan eden PKK üyelerinin kimlik kontrolü yaptıkları, fakülte kapılarına kilit vurdukları, öğretmen ve öğrencileri darp ettikleri hatta zaman zaman rehin aldıkları ortaya çıktı. 

ÖCALAN POSTERLERİ İLE...

PKK'nın Ege Üniversitesi'nde kalabalık şekilde örgütlendiği belirtilirken, okulda her türlü faaliyeti rahatlıkla yaptıkları dile getiriliyor. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın ve PKK'lıların posterleri ile sözde Kürdistan bayrakları altında eylem, konser, şenlik, yürüyüş veya sözde anma törenleri düzenledikleri ifade ediliyor. 

TAŞ, SOPA VE  PATLAYICI 

Terör yandaşlarının taş, sopa ve kesici aletleri okula çok kolay soktukları aktarılırken, geçen yıl sigara paketinin içinde C4 tipi patlayıcının yakalandığı kaydediliyor. PKK'lıların üniversitede kimlik kontrolü yaptığı, bazı öğrencilerin kimliklerine el koyarak, darp ettiği dile getiriliyor. Örgüt yandaşlarının Türk bayraklarına da izin vermediği ve fakültedeki bayrakları yaktığı  belirtiliyor. 

BİLEREK OKULU UZATIYORLAR

Üniversitede doğrudan PKK'nın dağ kadrosuyla irtibatlı olan öğrencilerin bulunduğu iddia edilirken, bu şahısların 8-10 yıldır okuduğu ve 30-35 yaşlarında olduklarının altı çiziliyor. Söz konusu kişilerin sınavlara girmeyip okulu uzattığı, böylece üniversitedeki PKK yapılanmasını oluşturduğu aktarılıyor. Hatta Kobani Olayları'nda dört otobüs öğrenciyi bölgeye götürdükleri, orada ölen 4-5 öğrenci için okula fidan diktikleri kaydediliyor. 

DERSLERİ BASIP HOCALARI DÖVÜYORLAR

OKULDA örgütlü bir şekilde yapılanan ve her türlü eylemi gerçekleştirebilen PKK'lıların geçen yıl Hazırlık Fakültesi'ni de işgal ettikleri belirtiliyor. Soma'daki maden faciası nedeniyle milli yas ilan edildiği günlerde okulda örgüt yandaşlarının konser düzenlemesi üzerine polisin buna izin vermediği ve bu sebeple çatışma yaşandığı kaydediliyor. 

ZİNCİRLEDİLER

Yaşanan bu olaylarda PKK'lıların ders işlendiği esnada Hazırlık Fakültesi'ni bastığı, öğretmen ve öğrencileri tartaklayarak dışarı çıkarttığı ve fakülte kapısını zincirle kilitlediği belirtiliyor. 40-50 kişilik bu grubun fakülteyi saatlerce işgal ettiği, bilgisayarlara, masa, sandalye, tahtalara zarar verdiği aktarılıyor. 

‘ÖZEL’ OPERASYON

Gece yarısı özel harekat   polislerinin yaptığı operasyon sonucu fakültenin kurtarıldığı dile getiriliyor. 38 kişinin gözaltına alındığı bu olayda bir veya iki kişinin tutuklandığı diğerlerinin ise okula devam ettiği belirtiyor.

basliksiz-1-070.jpgbasliksiz-2-041.jpgbasliksiz-3-019.jpgbasliksiz-4-003.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum