Alkol Yasalarına Karşı Çıkanlar! Şimdi De Konuşsanıza?

Alkol Yasalarına Karşı Çıkanlar! Şimdi De Konuşsanıza?
Alkole karşı mücadele söz konusu olduğunda her türlü eylemi yaparak toplumu manipüle etmeye kalkan güruhtan, bara alınmadığı için 10 kişiyi pompalı tüfekle yaralayan Oğuzhan U. konusunda da bir açıklama bekliyoruz.
İzmir'in Alsancak semtinde, alkollü olduğu için bara alınmayan Oğuzhan U. buna sinirlenerek pompalı tüfekle 10 kişiyi yaraladı. Yaralama eylemi saniye saniye kameralarca da görüntülendi. Olaydan sonra yakalanan Oğuzhan U., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Çeşitli yerlerinden yaralanan ve hastaneye kaldırılan yaralı kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, bir kısmının tedavisinin hala devam ettiği bildirildi.
 
Her fırsatta alkole karşı getirilen yasakları engellemeye çalışan, politikayı alkol içme özgürlüğüne bağlayanların gerçekte neye sahip çıktıklarını gösteren bu olay içkiye getirilen sınırlamaların aslında ne kadar doğru olduğunun en büyük kanıtlarından birisi oldu. Esasında bu tip olaylar her gün değişik şekillerde onlarca defa tekrarlanıyor ve alkol ocakları söndürmeye devam ediyor. 
 
Ne yazık ki devletin asıl görevi olan milletin geleceğini koruma görevinin bir parçası olan alkol ve sigara ile mücadele konusunu birileri “özgürlük” noktasından bakarak farklı yorumluyorlar. Oysa özgürlük açısından bakılan bu noktadan yola çıktığınızda sadece kanserli bir hastanın devlete günlük sağlık masrafı günlük binlerce lirayı geçebiliyor. Üstelik te bu paralar diğer vatandaşların vergileri ile ödeniyor. 
 
Habervaktim olarak bizde tam olarak şunu soruyoruz: 
 
Alkol, sigara kullanmak özgürlükse, bu kişilerin tedavi masraflarını bizim sırtımızdan karşılanıp karşılanmama özgürlüğünün de olması gerekmez mi? İş içmeye gelince “bu benim özgürlüğüm” diyenlerin sağlıkları elden gittiğinde “devlet bizi tedavi etsin” diye tüm yükü vergi ödeyenlerin sırtına yıkması ne kadar adaletlidir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum