Alkollü ve Koltuk Değnekli Şoför Kazaya Koştu!

Alkollü ve Koltuk Değnekli Şoför Kazaya Koştu!
Antalya’da bir kaza için olay yerine giden trafik şoförleri önce bildik manzara ile karşılaşacaklarını düşünüyordu ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Serik ilçesinde meydana gelen olayda, ayağındaki kırık sebebiyle koltuk değneği ile yürüyebildiği halde araç kullanmaktan çekinmeyen sürücünün birde alkollü çıkması herkesi hayrete düşürdü. 

42 yaşındaki İbrahim E. Sol ayağındaki kırık sebebiyle kullandığı koltuk değnekleri ile kullandığı 07 YLE 08 plakalı araçla önünde giden Ali B. yönetimindeki 07 YIF 08 kamyonete çarptı. Kazada 2 sürücü de hafif yaralandı. Olay yerine hem sağlık hem de trafik ekibi çağrıldı. Sağlık ekibinin üyeleri ve polisler önündeki kamyonete çarpan otomobilin sürücüsü İbrahim E.'nin koltuk değneğiyle direksiyon başında olduğunu görünce şaşırdı. 

Polisin sorusu üzerine  alkol almadığını iddia eden İbrahim E., alkolmetre ile kontrol yapılmasını da istemedi. Sol ayağındaki kırık nedeniyle koltuk değneği kullanan İbrahim E. kendisiyle aynı yaştaki diğer sürücü Ali B. ile birlikte hastaneye götürüldü. İki sürücünün hafif yaralı olduğu kaydedildi. 
Alkolmetreye üflemediği için hastanede alınan kan ise gerçeği ortaya çıkardı. İbrahim E.’nin  kanında 1.34 promil alkol çıktı.

Sunucu Ece Erken’in yapmasından sonra adeta moda haline gelen alkolmetreyi reddetme uygulaması daha fazla can yakmadan bir önlem alınmasının artık elzem olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Malum çevreler bu konuya bile “kişisel özgürlük” olarak baksa da yurtdışında ise ehliyet alan kişiye bir sözleşme imzalatılarak “istendiği anda alkol kontrolüne izin veriyorum” şartını kabul etmeleri zorunlu tutuluyor. Böylece sonradan oluşacak bu gibi durumlara engel olunuyor. Ülkemizde ise şimdilik böyle bir uygulama olmadığından polisin eli kolu bağlı oluyor ve mecburen ilgili kişinin hastaneye götürülmesi kan alınması gerekiyor. 

İhk/habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.