Seçim Öncesinde 3 Bakan Neden İstifa Ediyor?

Seçim Öncesinde 3 Bakan Neden İstifa Ediyor?
Seçimler öncesinde İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlarının istifa etmeleri uygulamasının kaynağı ne? Dünyada görülmeyen bu uygulama neden ülkemizde yaşanıyor?

 Aslında bu sürecin anahtarı “Allah kimseye İnönü gibi bir CHP muhalefeti nasip etmesin” diyen Menderes’in yaşadıkları ve İnönü’nün aşırı kininde saklıdır. 

Halkın büyük teveccüh gösterdiği DP’yi iktidarda görmeye dayanamayarak kinlenen CHP ve İnönü, hükümeti yanlış yapmaya zorlamak için ülkeyi her fırsatta amansızca germeye çalışmış ve bunda da başarılı olmuştur. Sonunda da hedeflediği darbenin yapılmasını sağlayan CHP göz göre göre seçimle gelen Başbakan’ın (Menderes) asılmasına göz yummuştur. 

O zamanlarda yaşanan bazı olaylara baktığımızda ise bu kin sonucu CHP’nin yaptıklarını görmemiz mümkün. 

Mesela Uşak olayı!

Olay demek pek mümkün olmasa da Uşak’ta İnönü’nün kafasına taş atıldığı iddiasıyla hükümet ve valiye yüklenen CHP, darbenin ardından asılan başbakanla yetinecek değildir elbette! 

27 Mayıs sonrasında darbeciler, Uşak valisine sizce ne yapmıştır? 

Uşak valisine kelepçe takılmış ve İnönü’ye atıldığı iddia edilen o taşı hatırlatırcasına, Uşak valisinin boynuna birkaç kiloluk taş bağlanarak olayın geçtiği yerlerde dolaştırılmıştır.
Düzmece olduğu yıllar sonra açıklanan Kayseri Yeşilpınar hadisesinden sonra ise yine CHP kini devreye girmiş ve Anayasa’ya "TBMM genel seçimlerinden önce Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları çekilir. Seçim dönemi bitmeden seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde beş gün içinde bu bakanlıklara TBMM içinden veya dışarıdan bağımsızlar başbakanca atanır"  hükmü 114ncü madde olarak eklenmiştir. 

Ne yazık ki taş atma olayı kadar Yeşilpınar olayları da düzmece iken, trenin durmasından Ulaştırma Bakanı sorumlu tutulmuş sonra bunun yanına çeşni olarak İçişleri ve Adalet Bakanlığı da eklenmiş ve dünyada olmayan bir anayasa maddesi ortaya çıkmıştır.

İhk/habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum