Erdoğan'dan Gaz Müjdesi!

Erdoğan'dan Gaz Müjdesi!
Erdoğan, Türkmen gazının Avrupa'ya Türkiye üzerinden taşınması konusunda Türkmenistan'la aynı düşündükleri müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulaştırma ve enerji alanlarındaki işbirliğinin Türkiye ile Türkmenistan ilişkilerine stratejik bir boyut kazandırdığını belirterek, "Görüşmelerimizde Türkmen gazının Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa pazarlarına taşınmasına yönelik fikir teatisinde bulunduk. Bu kritik konuda Türkmenistan ile Türkiye'nin vizyonlarının aynı olduğunu bir kez daha müşahede ettik. Bu alanlarda başta Azerbaycan olmak diğer bölge ülkeleriyle de yakın bir diyalog ve işbirliği içerisindeyiz" dedi.

Erdoğan ve resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadirli doğanım, değerli dostum" diye hitap ettiği Berdimuhamedov ve beraberindeki heyete "ikinci evleri" olarak nitelediği Türkiye'ye "hoş geldiniz" diyerek konuşmasına başladı.

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Orta Asya'ya ilk resmi ziyaretini Kasım 2014'te Türkmenistan'a yaptığını anımsatan Erdoğan, Aşkabat'ta Berdimuhamedov ile ticaret, ulaştırma, ekonomi, enerji, eğitim, kültür başta olmak üzere tüm alanlarda işbirliğini kapsamlı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

İki ülke dışişleri bakanlarının bir araya gelerek Türkiye ile Türkmenistan arasındaki diplomatik ilişkileri daha da güçlendirdiğini, gerek iki ülke gerekse bölgede yapılabilecek müşterek çalışmaları ele aldığını ifade eden Erdoğan, Berdimuhamedov'u ve heyetini Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Şüphesiz bu karşılıklı ziyaretler iki ülkenin birbirlerine verdiği önemin, ilişkileri geliştirme noktasındaki kararlılıklarının birer delilidir" diyen Erdoğan, Türkiye-Türkmenistan ilişkilerinin son yıllarda herkesin gıptayla baktığı, imrenilecek bir seviyeye ulaştığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki dönemde bu ilişkilerimizi ekonomiden tarıma, enerjiden ulaştırmaya her alanda daha da güçlendirmekte kararlıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.