'Havalar Isınsın Diye Dua Ediyoruz'

'Havalar Isınsın Diye Dua Ediyoruz'
Vatandaş, ödediği ücret aynı olmasına rağmen kullandığı doğalgaz miktarının azaldığını belirterek, “Havaların ısınması için dua ediyoruz” dedi.

Rusya’dan alınan doğalgaz yüzde 10.25 ucuzlamasına rağmen dolar kurundaki artıştan dolayı indirim doğalgaz fiyatlarına yansımazken, yüklü faturalar vatandaşın belini büküyor.

EMEKLİ ZAMMI GAZA GİTTİ

"Değişen bir şey yok" diyen emekli İbrahim Ersin, “15 gün önce 200 liraya 177 metreküp gaz alırken, bugün aynı paraya 175 metreküp gaz aldım. Bize yüzde üç zam verdiler. Bu zamda doğalgaz faturasına gitti. İnsaf, bu emekli ne yapsın?” diye konuştu.

“Devletin tek gelir kaynağı vergiler, olan vatandaşa oluyor” diyen Naci Bostan, “Artık zamlara alıştık. Aldığım 100 liralık gaz bir buçuk hafta gidiyor. Havalar daha sıcak ve güneşli gitsin de az yakalım diye dua ediyoruz” diye konuşu. Vatandaşlardan Süleyman Ertürk ise şunları söyledi: “100 liraya 87 metreküp aldım. Çoğu zaman kombiyi kapatıyoruz. Hayatımız kısıntı yaparak geçiyor. Siyasiler konuşuyor, tartışıyor, dolar yükselince zararı vatandaşa oluyor.”

FATURALAR BELİMİZİ BÜKTÜ

8 metreküp daha az gaz aldığını belirten emekli Turgut Oğuz, “Bir ay evvel 500 liraya 447 metreküp gaz almıştım, bugün aynı paraya 439 metreküp aldım. Zaten ayakta zor duruyoruz, bir de faturalar eklenince iyice belimiz bükülüyor” dedi.

ZAM DEĞİLSE BUNU AÇIKLASINLAR

basliksiz-11-001.jpg

"Düşmeyi bırakın, arttığını size makbuzlarla ispat edebilirim" diyen Bahattin Aydoğan, 2 ay önceki makbuzu göstererek şöyle konuştu: “İki ay önce 250 liraya 223 metreküp gaz almışken, şimdi 250 liraya 219 metreküp gaz aldım. Zam gelmediyse ön ödemeli sayaç kullandığım halde bunun izahı nedir? 2 bin 500 lira maaş yetmiyor, asgari ücretlileri düşünemiyorum bile.”

basliksiz-12.jpg

BARİ KDV’Sİ İNDİRİLSİN

Site yöneticisi olduğunu ve bina için gaz aldığını belirten Fevzi Bozkaya da şunları kaydetti: “Binaya 310 liralık gaz aldım, 48 lira KDV ödedim. 6 milyarlık gazı parça parça her alışımda kaç lira KDV ödediğimi siz hesap edin. Bari KDV’de indirime gidilsin.” 

K.Bahaeddin Carda / Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum