Coca Cola'dan Sözlü Savunma

Coca Cola'dan Sözlü Savunma
Coca Cola'nın Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanunu ihlal edip etmediğinin tespiti için yürütülen soruşturmada sözlü savunma yapıldı.

Sözlü savunma toplantısı, Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Soruşturma heyeti, yapılan inceleme ve tespitler ışığında gerek sözleşmelerle gerekse fiili uygulamalarla, münhasırlığa yönelik faaliyetler içinde bulunduğu yönünde herhangi bir bilgi ve bulguya ulaşılamadığı için şirketin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve 6. maddelerini ihlal etmediği, dolayısıyla şirkete idari para cezası verilmesine yer olmadığı yönünde karara ulaşıldığını bildirdi.

Coca Cola Satış Dağıtım AŞ adına konuşan avukat Gönenç Gürkaynak da soruşturma heyetinin ayrıntılı analizlerini ve ulaştığı sonuçları memnuniyetle karşılaştıklarını söyledi.

Şirketin soruşturma konusu eylemlerinin kanun kapsamında ihlal teşkil etmediğini ve idari para cezası tesis edilmesini gerektirecek herhangi bir unsur bulunmadığını ifade eden Gürkaynak, şirketin tavizleri değerlendirilirken 2008'de yaşanan ekonomik dalgalanmanın, gazlı içecek sektöründe yaşanan daralmanın, alıcıların sahip oldukları artan alıcı gücünün, rakiplerin bulunurluk oranındaki artışın ve rakiplerin etkin birer oyuncu olarak faaliyet göstermekte oldukları hususlarının dikkate alınmasını talep etti.

Rekabet Kurulunun soruşturmaya ilişkin nihai kararı 18 Martta açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.