Yılmaz: Yeni Türkiye'yi İnşa Ediyoruz

Yılmaz: Yeni Türkiye'yi İnşa Ediyoruz
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Eski Türkiye geride kaldı, yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz" dedi.

Cevdet Yılmaz, "Eski Türkiye'nin engellerini büyük oranda bertaraf ettik. Şimdi yeni Türkiye'yi inşa etme zamanı. Kaba inşaatı yaptık, artık sıra ince işçilikte" dedi.

Yılmaz, Ensar Vakfı Ankara Şubesi tarafından düzenlenen "Güçlü ve Dengeli Büyüme İçin Yapısal Dönüşüm" konferansına katıldı.

Bakan Yılmaz burada, Onuncu Kalkınma Planı kapsamında öncelikli dönüşüm programlarına ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı.

Söz konusu planın 2014-2018 dönemini kapsadığını ve 2023 vizyonunun ilk dilimini oluşturacak şekilde hazırlandığını belirten Yılmaz, "Haziran ayında gerçekleşecek seçimden sonra planımızın hızlı bir şekilde hayata geçtiğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin birinci atılım dönemini tamamladığını belirten Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eski Türkiye geride kaldı, yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz. Eski Türkiye'nin engellerini büyük oranda bertaraf ettik. Şimdi yeni Türkiye'yi inşa etme zamanı. Kaba inşaatı yaptık, artık sıra ince işçilikte. Birinci atılım döneminde sağladığımız başarıların üzerine inşa ederek ikinci bir sıçrama yapmamız lazım. Her alanda kaliteye odaklanacağımız ikinci bir atılım dönemi, işin merkezinde bu var. Adeta roketin ilk ateşlemeyle belirli bir mesafe alması, ikinci ateşlemeyle hedefine ulaşması gibi. 7 Haziran seçimlerinden sonra ikinci atılım dönemimiz fiilen hayata geçmeye başlayacak."

Yılmaz, Türkiye'nin ekonomi alanında son yıllarda gösterdiği başarılara değinerek, Türkiye'nin 2023 hedeflerini anlattı. Katma değeri yüksek ürünleri üreterek 2023 hedeflerine ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Yılmaz, hem kamunun hem de özel sektörün Ar-Ge harcamalarının artması gerektiğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.