Yemek Duası Hürriyet'i Gerdi!

Yemek Duası Hürriyet'i Gerdi!
Minik çocukların boya küpüne dönüştürülüp kültürümüzle alakası olmayan elbiseler içerisinde dans etmelerine sesi çıkmayan Hürriyet söz konusu dua olunca ortalığı yıktı.

Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın, 18 Şubat’ta anaokulları müdürleriyle yaptığı toplantının ardından ‘yemek duası’ okutulması için yazı göndermesini Hürriyet büyük bir olaymış gibi manşetinden duyurdu. Minik çocukların boya küpü yapıldığına ses çıkarmayan Hürriyet yemek duasını garip karşıldı.

İşte Hürriyet’in O Manşeti

Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, 18 Şubat’ta anaokulları müdürleriyle yaptığı toplantının ardından ‘yemek duası’ okutulması için yazı gönderdi.

Yazıda, “Anaokullarımızın tüm yaş gruplarıyla, ilkokul-ortaokul bünyesindeki anasınıflarının tamamında öğrencilerin kahvaltı ya da yemek yemeden önce yapacakları dua, aşağıdaki şekilde tespit edilmiş olup, kahvaltı ve yemek öncesi sırasıyla sınıf öğrencilerinden birinin yüksek sesle söyleyip diğer öğrencilerin tekrar edeceği duanın ilgili öğretmen nezaretinde yaptırılması hususunda gereğini rica ederim” ifadeleri yer aldı.

Bayram’ın kaleme aldığı iddia edilen dua ise şöyle: “Bismillahirrahmanirrahim. Yemeğimi yemeden el açtım Allah’ım sana. Akıl, sıhhat, doğruluk, iyi huylar ver bana. Yemezsem büyüyemem. Okuluma gidemem, çabuk çabuk yiyelim, okulumuza gidelim. Bizi yaratan Allah’a her zaman hamd edelim. Amin.”

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum