Katil Esed'le Görüşen Perinçek'ten Ağır Sözler

Katil Esed'le Görüşen Perinçek'ten Ağır Sözler
Yüz binlerin katili Esed'le görüşen Doğu Perinçek ve ekibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a haddini aşan sözler sarf etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'ın davetlisi olarak Şam'a 3 günlük ziyarette bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki heyet, Türkiye'ye döndükten sonra akıl almaz yorumlarda bulundu.

Doğu Perinçek, burada yaptığı açıklamada, “Komşunun evini yakan, komşuya terör ihraç eden bir yönetim bulunduğu için utanıyoruz. Suriye'de Iraklılarla, Ürdünlülerle, Libyalılarla, Filistinlilerle, Körfez ülkelerinden çeşitli insanlarla görüşmeler yaptık. Herkes Erdoğan yönetimini terör ihraç eden ve komşuya ihanet eden yasa dışı bir örgüt olarak görüyor. Türk milletinden bütün Ortadoğu şunu istiyor: Bunu artık tepenizden atın. Bu yönetim yıkılacaktır. Komşuyu yakanlar, Türkiye'yi yakar. Ortadoğu'da barış olacak. Suriye'de barış, Türkiye'de barıştır. Suriye'nin toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür." ifadelerini kullandı. 

HEYETTE KİMLER YER ALDI?

Şam'a giden heyet şu isimlerden oluşuyordu:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Eskişehir Bağımsız Milletvekili Süheyl Batum, İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Ayman Güler, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Vatan Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner, Türkmen Parlamentosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye-Suriye Dostluk Komitesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Yuva, Mardin Dekorya Aşireti Lideri Abdülkadir Yıldız, Adana Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fırat Karalı ve iş adamı Ali Rıza Tekin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
50 Yorum