Fevzi Çakmak Gitti İsyancı Adı Geldi

Fevzi Çakmak Gitti İsyancı Adı Geldi
Ağrı Belediye Meclisi, Mareşal Fevzi Çakmak'ın adını taşıyan mahalleye kentteki Kürt isyanını yönetenlerden İhsan Nuri Paşa'nın adını verdi.

Belediyenin aylık meclis toplantısında mahalle ve cadde adlarının değişikliği görüşüldü. Daha önce mahallelerde yapılan referandum sonucu çıkan isimleri değerlendiren belediye meclisi, Ağrı merkez Fevzi Çakmak mahallesinin adını 1926-1930 yılları arasında kentte Kürt isyanı çıkarıp yönetenlerden İhsan Nuri Paşa'nın adını verdi. Alparslan mahallesinin adını ise Selahattin Eyyubi mahallesi olarak değiştirdi.

Ağrı'nın en yoğun caddelerinden olan Erzurum Caddesi'ne oybirliği ile toprağa verilen ünlü yazar Yaşar Kemal'in adını verdi.

DBP'li Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın Yaşar Kemal'in İstanbul'daki cenaze törenine katılması nedeniyle hazır bulunmadığı toplantıyı, Eş Başkan Mukaddes Kubilay yönetti. DBP’nin 18, Ak Parti’nin 13 üyesinin olduğu belediye meclisinin kararı resmi internet sitesinde ‘Belediyemizden tarihi karar’ başlığı ile verildi. İsim değişikliği kararı onaylanması için valiliğe gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum