AK Parti'de 3 Dönem Çıkmazı

AK Parti'de 3 Dönem Çıkmazı
İktidar partisinde dönem dönem tartışmalara neden olan üç dönem kuralı, parti içi dengeleri zorluyor.

Bir kısmı Meclis Başkanı ve Bakan gibi partinin kurucu isimlerinin üç dönemin esnetilmesi çalışmalarına Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Tüzükle alınmış, şahsen benim de takdir ettiğim bir maddedir. İstisna olursa herkese olması lazım” diyerek kapıları kapattı. Üç dönemlikler adına geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşülmüş, “Başbakanla konuşun” yanıtını almışlardı. Davutoğlu, üç dönemlik isimlerle bir araya geldi.

İktidar partisinde dönem dönem tartışmalara neden olan üç dönem kuralı, parti içi dengeleri zorluyor. 2002’den beri bazıları Meclis Başkanı, Başbakan yardımcısı ve bakan olmak üzere 68 milletvekili adına yapılan hummalı kulis çalışmalarına

Yola çıkarken 13 yıl önce kurulurken, genel başkanlık, belediye başkanlığı, milletvekilliği gibi her siyasi görev için parti tüzüğüne hevesle yazılan Üç dönem kuralı İktidar partisinde bugün bir çıkmaza dönmüş durumda. Tüzük kurulanının iptali için mahkemeye başvurulacağı haberlerinin geçtiğimiz hafta medyada yer almasının ardından, Başbakan Davutoğlu’nun da Erdoğan’ın tutumunda ısrar etmesi siyasete vekil ve bakan olarak devam etmek isteyen partinin ağır topları için bir çıkmaza dönmüş durumda.

Başbakanla Da Görüştüler…

CHP’de kırk yıldır milletvekili olan isimler bulunduğunu hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Her biri bizim için çok kıymetli arkadaşlardır. Ancak parti tüzüğünde bir prensip konmuş başta. Bu konu şahsen benim de takdir ettiğim bir maddedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu maddenin kalması yönünde görüşleri var.” dediği öğrenildi.

DAVUTOĞLU: “Bir dönem ara verilse bile hepsi geri dönebilecek kadar genç ve dinamiktirler. Kimin ne kadar hizmet ettiği değil önemli olan kimin nasıl hizmet ettiğidir.”

Geri dönebilecek kadar genç isimler!

Üç dönemlik isimlerle bir araya gelip görüştüğünü kaydeden Davutoğlu’nun, “Bir dönem ara verilse bile hepsi geri dönebilecek kadar genç ve dinamiktirler. Ben kendilerine her türlü desteği göstereceğimizi de söyledim. Partide sınır yok. Bu prensiple ilgili bir konudur.” dediği öğrenildi. Üç dönemlik isimleri taltif edici ifadelerde bulunan Başbakan’ın, “Hiç bir makam kalıcı ve baki değildir. Kimin ne kadar hizmet ettiği değil önemli olan kimin nasıl hizmet ettiğidir. Bazen çok kısa hizmet yapar ama tarihin akışına iz vurur.” dediği de belirtildi.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum